-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Agribusiness – Adrian Chesnoiu: Din acest an reluăm sistemul certificatelor de depozit pentru fermieri! – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, le promite fermierilor că vor beneficia de sprijin și pentru partea de depozitare.”În trecut, a existat un mecanism cu certificatele de depozit, care a fost un mecanism funcțional, pe care noi în acest an îl vom relua”, a anunțat Adrian Chesnoiu astăzi, joi – 13 ianuarie, în cadrul unui interviu acordat DCnews.ro.Șeful de la Agricultură a anunțat că Guvernul va veni și cu ”mecanisme complementare”.”În primul rând o să venim cu un pachet de finanțare pentru fermieri, astfel încât să le creăm independența financiară, să-și poată permite acest ciclu pentru că fermierul nu are un ciclu scurt de producție. Și celelalte pachete care trebuie să integreze materia primă în zootehnie, astfel încât să închidem…sau industria de morărit și panificație astfel încât să mergem către produse finite și să le putem pune românilor pe masă produse românești”...

Sistemul certificatelor de depozit va fi reluat începând din acest an pentru sprijinirea producătorilor agricoli. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, le promite fermierilor că vor beneficia de sprijin și pentru partea de depozitare.

”În trecut, a existat un mecanism cu certificatele de depozit, care a fost un mecanism funcțional, pe care noi în acest an îl vom relua”, a anunțat Adrian Chesnoiu astăzi, joi – 13 ianuarie, în cadrul unui interviu acordat DCnews.ro.

Șeful de la Agricultură a anunțat că Guvernul va veni și cu ”mecanisme complementare”.

”În primul rând o să venim cu un pachet de finanțare pentru fermieri, astfel încât să le creăm independența financiară, să-și poată permite acest ciclu pentru că fermierul nu are un ciclu scurt de producție. Ciclul unui an agricol durează între 8 și 12 luni de la însămânțare, recoltare și comercializare. Și atunci, în diferitele etape din ciclul agricol, noi trebuie să venim cu măsuri. O să avem un pachet de legi pentru capitalizarea fermierilor români. Avem în momentul de față o majorare de capital de la 1 miliard la 5 miliarde de lei pentru programul IMM Invest, pe care am realizat-o în luna decembrie, după rectificarea bugetară, iar pachetul de legi care vizează capitalizarea fermierilor va fi destinat asigurării refinanțării creditelor pe care ei le au astăzi, astfel încât ei să fie independenți financiar. De cealaltă parte, schema de certificate de depozit pentru cei din vegetal astfel încât ei să aibă posibilitatea să țină în depozite cantitatea de cereale pentru a beneficia de un preț cât mai aproape de cel tranzacționat pe piața și pe bursa internațională a cerealelor. Și celelalte pachete care trebuie să integreze materia primă în zootehnie, astfel încât să închidem…sau industria de morărit și panificație astfel încât să mergem către produse finite și să le putem pune românilor pe masă produse românești”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Funcționarea sistemului de certificate de depozit a fost promisă fermierilor în cadrul.

, însă nu s-a implementat niciodată în noua formă. Prin acest sistem, fermierii pot accesa credite bancare garantând cu producția de cereale depozitată în silozuri.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!