3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Agribusiness – Antreprenori locali. Nicolae Ciuleac, Carniprod: Puterea de cumpărare a scăzut. Înainte clienţii cumpărau cu batonul, acum cu felia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local, con tro lat de antre pre norul Nicolae Ciuleac, al cărui busi ness a fost afectat de pesta porcină în 2018, estimează că va încheia anul aces ta cu afaceri similare cu cele de anul trecut, de circa 70 mil..

Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local, con­tro­lat de antre­pre­norul Nicolae Ciuleac, al cărui busi­ness a fost afectat de pesta porcină în 2018, estimează că va încheia anul aces­ta cu afaceri similare cu cele de anul trecut, de circa 70 mil. lei. „Înainte clienţii cum­părau cu batonul, acum au început să cumpere cu felia. Puterea de cum­pă­rare este clar în scădere. Toate scum­pirile din piaţ­ă merg pe produsul finit, la noi pro­dusele s-au scumpit cu 15% în ul­ti­mii doi ani“, a spus pentru ZF Ni­co­lae Ciuleac, admi­nistrator şi acţionar majoritar al Carniprod, o companie cu o istorie de aproape 25 de ani. Fabrica pe care o controlează are o capacitate de 40 de tone pe zi de mezeluri, dar lucrează la jumătate din capacitate.

Carniprod deţine şi o reţea de ma­ga­zine proprii care era formată înainte de pandemie din 30 de unităţi în oraşe pre­cum Tulcea, Bucureşti, Constanţa sau Galaţi. „Am închis toate maga­zi­ne­le din Galaţi (2 magazine), Cons­tan­ţa (5 magazine), Brăila (2 magazi­ne), am rămas doar cu magazinele lo­cale din Tulcea. Vindem şi în Auchan Cons­tanţa, Carrefour şi vrem să in­trăm în Metro“.

În 2018, producătorului Carniprod i s-a interzis vânzarea de carne de porc din ferma proprie, pe fondul focarelor de pestă porcină găsite în judeţul Tulcea şi i s-au sacrificat 48.000 de porci, antreprenorul fiind obligat să închidă temporar magazinele.Carniprod cumpără carcasă de porc de la Smithfield Timişoara, cel mai  mare jucător de pe piaţa de carne de porc, şi o procesează dar şi de la alte ferme locale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!