0.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Agribusiness – Călărași – African Industries Group, controlat de familia… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

African Industries Group, deținut de familia indiană Gupta și implicat, în România, în operațiuni agricole, distribuția de mașini agricole, dezvoltare imobiliară și alte investiții, un business anual de peste 1,2 miliarde dolari, a preluat de la Thames Farming Enterprises, înregistrată în Olanda, divizie de investiții în agricultură a fondului britanic Insight Invest ment, fermele Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management din județul Călărași, producătoare de cereale și plante leguminoase pe o suprafață de peste 13.000 de hectare.

Pentru această tranzacție, African Industries Group, cu investiții în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Vest, a semnat un credit de 49,4 milioane de euro, finanțarea sindicalizată fiind coordonată de Banca Transilvania, în calitate de Aranjor Principal Mandatat.

African Industries Group, deținut de familia indiană Gupta și implicat, în România, în operațiuni agricole, distribuția de mașini agricole, dezvoltare imobiliară și alte investiții, un business anual de peste 1,2 miliarde dolari, a preluat de la Thames Farming Enterprises, înregistrată în Olandadivizie de investiții în agricultură a fondului britanic Insight Invest­ment, fermele Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management din județul Călărași, producătoare de cereale și plante leguminoase pe o suprafață de peste 13.000 de hectare.

Tranzacția a fost anunțată de Profit.ro de anul trecut ca fiind pregătită.

Fermele au o capacitate de depozitare de aproape 40.000 de tone. 

Transcarpathians Trading, prin care a fost derulată operațiunea, are sediul în București și face parte din African Industries Group (AIG). Firma este controlată de Raj Kumar Gupta, unul dintre frații lui Sanjeev Gupta, șeful executiv al GFG Alliance, care a preluat și fostul SIDEX Galați, relevă date analizate de Profit.ro.

Pentru această tranzacție, African Industries Group, cu investiții în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Vest, a semnat un credit de 49,4 milioane de euro, finanțarea sindicalizată fiind coordonată de Banca Transilvania, în calitate de Aranjor Principal Mandatat. Din sindicatul de bănci face parte și OTP Bank România, ambele bănci fiind finanțatori. 

Ferma Agricom Borcea din Călărași a fost cumpărată în 2014 de fondul de investiții britanic Insight Investment.

Fondul britanic de investiții administrează la nivel mondial active de peste 200 miliarde de lire sterline. La momentul preluării, activele fermei din Călărași erau estimate la circa 30 milioane euro.

Anterior, ferma a fost controlată de Alisa Far­ming Enterprises din Cipru, firmă reprezentată de omul de afaceri american Richard Randag. Astăzi, Alisa Farm Management furnizează acestor ferme servicii de conducere și management pentru operațiunile locale.

Thames Farming Enterprises este divizia de investiții în agricultură a Insight Invest­ment.

African Industries Group, fondat în 1971, având astăzi peste 10.000 de angajați în 10 țări, operează în Nigeria inclusiv centrale siderurgice, chimice, de sticlă și electrice, având birouri afiliate în Europa de Est, Emiratele Arabe Unite și Asia și venituri anuale de aproximativ 1,2 miliarde dolari. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!