26.8 C
București
joi, septembrie 29, 2022

Agribusiness – Cereale: 16 nave au plecat din porturile ucrainene după semnarea… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De la intrarea în vigoare a acordurilor dintre Rusia și Ucraina, cu scopul de a permite exporturi ale unor cereale ucrainene blocate de războiul rus, la 22 iulie, 16 nave cu cereale au plecat din porturile din Ucraina, a anunțat președintele Volodimir Zelenski, în discursul zilnic către națiune.

De la începutul implementării sale, un total de 16 nave cu cereale pentru șapte țări de pe trei continente au părăsit porturile ucrainene.

Vreau să subliniez încă o dată: acestea sunt locuri de muncă pentru oamenii noștri, acestea sunt fondurile necesare pentru sezonul nostru de semănat de anul viitor și acestea sunt veniturile bugetului nostru de stat.

De la intrarea în vigoare a acordurilor dintre Rusia și Ucraina, cu scopul de a permite exporturi ale unor cereale ucrainene blocate de războiul rus, la 22 iulie, 16 nave cu cereale au plecat din porturile din Ucraina, a anunțat președintele Volodimir Zelenski, în discursul zilnic către națiune.

“Este foarte important ca inițiativa de export cereale să dea rezultate. De la începutul implementării sale, un total de 16 nave cu cereale pentru șapte țări de pe trei continente au părăsit porturile ucrainene. Acestea sunt Europa, Asia, Africa. La bord se aflau aproape o jumătate de milion de tone de produse agricole: porumb, grâu, ulei de floarea soarelui, boabe de soia și alte bunuri absolut necesare pieței globale. Acest lucru a făcut deja posibilă reducerea severității crizei alimentare și a dat o oarecare speranță de pace țărilor care consumă produsele noastre agricole. Și pe termen lung, poate ajuta la eliminarea completă a crizei alimentare de pe agenda globală. Desigur, dacă partenerii asigură implementarea părții de securitate a inițiativei și previn provocările rusești și teroarea pe mare sau împotriva porturilor noastre”, a spus Zelenski, citat de News.ro.

El a afirmat că prima navă care va fi încărcată în cadrul Programului Alimentar Mondial al ONU a sosit deja. “Este aprovizionată cu cereale, în special pentru Etiopia, unde situația cu foametea este deosebit de gravă. Acum nava este pregătită pentru plecare din portul Pivdenî. Pentru Ucraina, acest lucru are beneficii semnificative. În mai puțin de două săptămâni, trei dintre porturile noastre – Odesa, Chornomorsk și Pivdenî – au reușit să exporte un astfel de volum, care este egal cu întregul export rutier agricol din iulie și cu peste două treimi din exportul pe calea ferată de luna trecută. Vreau să subliniez încă o dată: acestea sunt locuri de muncă pentru oamenii noștri, acestea sunt fondurile necesare pentru sezonul nostru de semănat de anul viitor și acestea sunt veniturile bugetului nostru de stat. Creșterea activității economice este un element necesar al drumului către victorie”, a adăugat liderul ucrainean.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!