6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Agribusiness – Cinci sfaturi de la un speaker motivațional despre cum fermierii pot obține mai mult respect – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

De ce să nu înveți ceva de la un „mentalist” care nu numai că trebuie să înțeleagă oamenii în cel mai scurt timp posibil, pe scenă, în timpul prelegerilor sale motivaționale... Potrivit lui Jakob Lipp, este util să avem în vedere punctul de vedere al interlocutorului, cel puțin ca pe un exercițiu.Sfatul 3: Fii sincer, admite-ți greșelile și spune mulțumescFermierul însuși ar trebui să fie sincer atunci când are de-a face cu ceilalți. A spune „mulțumesc” sporește gradul de respectul pe care îl vei primi, susține Lipp.Sfatul 4: Verifică concepțiileAtunci când fermierii resping categoric criticile la adresa agriculturii devine dificil de găsit un teren comun de discuții și să poată exista o atmosferă de apreciere și respect reciproc...

Sfaturile unui speaker motivațional pentru fermierii care vor să fie mai bine înțeleși și respectați de cei din afara industriei. Jakob Lipp, un speaker motivațional din Germania, a publicat o nouă carte în care oferă sfaturi despre cum ne putem îmbunătăți comunicarea, iar aceste recomandări pot fi folosi și de fermierii care doresc să câștige mai mult respect de la cei din afara acestui domeniu.

În noua sa carte – „Competență comunicativă”, speaker-ul motivațional oferă sfaturi despre comunicare. Pentru fermieri, cartea include o multitudine de sfaturi despre cum să obțină mai multă respect din partea consumatorilor, relatează portalul de știri agricole .

Ghidul lui Jakob Lipp se adresează de fapt managerilor care doresc să influențeze alți oameni într-un mod pozitiv. Dar, practic, descrie o situație pe care mulți fermieri o experimentează în relațiile lor cu consumatorii: vrei să fii înțeles și să te bucuri mai mult respect pentru propriile tale acțiuni. De ce să nu înveți ceva de la un „mentalist” care nu numai că trebuie să înțeleagă oamenii în cel mai scurt timp posibil, pe scenă, în timpul prelegerilor sale motivaționale, dar trebuie și să-i cucerească?

În cartea sa, Lipp oferă 36 de sfaturi, dintre care cinci sunt deosebit de importante pentru fermieri:

Sfatul 1: Antrenează-ți atenția și percepția

Primul sfat al lui Lipp pentru a vă bucura de mai mult respect este să vă concentrați în totalitate pe interlocutori, mai ales în situații critice. În viața de zi cu zi se întâmplă adesea ca atenția noastră să fie distrasă de alte gânduri. Telefonul mobil este o sursă deosebit de periculoasă de distragere a atenției, deoarece este întotdeauna disponibil. Pentru a antrena atenția, este util să faceți în mod regulat pauze scurte. Apoi vă puteți concentra propria percepție asupra lucrurilor cărora altfel nu le-ați acorda o atenție specială, cum ar fi mișcările mâinilor sau expresiile faciale. În acest fel, puteți înțelege mai bine interlocutorul.

Sfatul 2: Câștigă încredere și pune-te în locul celorlalți

Pentru ca fermierii să câștige încrederea altor persoane trebuie să asculte și să încerce să identifice asemănările. Dacă încurajezi alți oameni să vorbească despre lucruri despre care ai o părere similară, acest lucru va crea încredere și, în cele din urmă, vă va aduce mai mult respect. Apoi, puteți rezolva problemele mai ușor. Potrivit lui Jakob Lipp, este util să avem în vedere punctul de vedere al interlocutorului, cel puțin ca pe un exercițiu.

Sfatul 3: Fii sincer, admite-ți greșelile și spune mulțumesc

Fermierul însuși ar trebui să fie sincer atunci când are de-a face cu ceilalți. Acest lucru include, de asemenea, recunoașterea propriilor greșeli și prezentarea de scuze atunci când este cazul. În același timp, ar trebui să ceară și onestitate de la alte persoane și să judece în mod critic declarațiile interlocutorilor. Cu toate acestea, onestitatea nu înseamnă doar a critica. A spune „mulțumesc” sporește gradul de respectul pe care îl vei primi, susține Lipp.

Sfatul 4: Verifică concepțiile

Atunci când fermierii resping categoric criticile la adresa agriculturii devine dificil de găsit un teren comun de discuții și să poată exista  o atmosferă de apreciere și respect reciproc. Lipp recomandă revizuirea regulată a concepțiilor fixe care descurajează acceptarea unor lucruri noi. Ca un exemplu, speaker-ul motivațional menționează un candidat care nu aplică pentru o nouă slujbă pentru că a eșuat o dată. În agricultură, însă, exemplul se poare referi și la cererea de finanțare, măsuri de conversie sau organizarea unei zile a fermelor deschise.

Sfatul 5: Fii conștient de emoții

Potrivit lui Lipp, fiecare percepție trece printr-un filtru emoțional. Acest lucru este bun pentru că adesea ne ajută instinctiv să facem ceea ce trebuie în situații dificile. Dar, uneori, aceste evaluări emoționale pot conduce la rezultate mai proaste: criticile din partea organizațiilor neguvernamentale ecologiste vă vor irita mai puțin atunci când realizați că nu sunt făcute cu răutate sau din lipsă de respect față de fermieri, ci au legătură cu temerile privind schimbările climatice.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!