28 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Agribusiness – Corteva a premiat câștigătoarele TalentA 2022! Granturile totale acordate: 15.000 de dolari! – Sinteza

7 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă, Corteva Agriscience, a anunțat câștigătorii concursului de proiecte de agricultură pentru femei din cadrul programului de granturi educaționale TalentA-2022.

Locul II – 5.000 de dolari: Corina Hodorogea din județul DâmbovițaCorina Hodorogea prin proiectul Parteneriat Strategic între fermierii din Băleni, Dâmbovița – crearea unui lanț scurt de aprovizionare își dorește îmbunătățirea competitivității producătorilor din satul Băleni...

Locul III – 4.000 de dolari: Elena Larisa Naie-Stoicescu din județul ArgeșElena Larisa Naie-Stoicescu din comuna Buzoești, județul Argeș a depus proiectul Sunshine Berries prin care dorește să valorifice spațiul de care dispune și să își dezvolte afacerea prin construirea unui nou solar...

Compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă, Corteva Agriscience, a anunțat câștigătorii concursului de proiecte de agricultură pentru femei din cadrul programului de granturi educaționale TalentA-2022. Corteva a oferit trei granturi în valoare totală de 15.000 de dolari pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor fermelor administrate de românce.

Aflat la cea de-a treia ediție în România, TalenA este un program gratuit de dezvoltare a competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură dedicat femeilor inovatoare din mediul rural. Programul este coordonat de Corteva Agriscience în șapte țări și a oferit, de-a lungul timpului, mentorat pentru aproape 800 de participante.

Pentru ediția din 2022, 40 de doamne s-au înscris în program pentru a construi proiecte și a putea concura pentru granturi. Experții Corteva Agriscience și compania parteneră Starperforming au ales proiectele câștigătoare, proiecte ce se raportează la beneficiile aduse întregii comunități și sunt în concordanță cu obiectivele de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.

Locul I – 6.000 de dolari. Câștigătoare: Diana Georgescu din județul Argeș

Diana Georgescu din Brătești, comuna Albeștii de Arges, Jud. Arges, a depus proiectul Livada de poveste. Împreună cu familia, aceasta deține o livadă de pomi pe o suprafață de 8 hectare, unde produce anual peste 200 tone de fructe, prune, pere, mere, gutui, cireșe, vișine și zmeură. Aceasta își dorește să transforme ferma într-o fermă integrată prin înființarea unei linii de producție pentru suc pasteurizat, fresh-uri și smoothie-uri din fructe în diverse combinații. De asemenea, pe langă dezvoltarea fermei, Diana Gerogescu dorește și autorizarea unui punct gastronomic local pentru a produce fructe uscate și chipsuri din fructe, dar și gemuri, dulcețuri și compoturi.

“Programul TalentA m-a învățat să văd lucrurile puțin altfel, pentru că dacă tehnologia este aleasă și implementată în mod corect reduce efectele negative pe care procesele tehnologice din agricultură le pot avea asupra mediului. Deci și agricultura poate fi sustenabilă, profitabilă, dar și benefică pentru comunitate”, a declarat ocupanta locului I.

Locul II – 5.000 de dolari: Corina Hodorogea din județul Dâmbovița

Corina Hodorogea prin proiectul Parteneriat Strategic între fermierii din Băleni, Dâmbovița – crearea unui lanț scurt de aprovizionare își dorește îmbunătățirea competitivității producătorilor din satul Băleni, Județul Dâmbovița și buna integrarea în lanțul agroalimentar prin intermediul creșterii calității produselor, prin creșterea valorii adăugate produselor și prin buna promovare a produselor în piață locală în cadrul lanțurilor scurte de aprovizionare. Aceasta cultivă deja, pe o suprafață de trei hectare, o varietate de legume și încearcă să limiteze pierderile prin procesarea proprie a legumelor, dar obiectivul principal al proiectului depus este acela de a ajuta si alți produători din zona să limiteze pierderile.

“În ceea ce privește programul TalentA pot spune că m-au ajutat foarte mult cursurile de agricultură, pentru că eu la bază sunt economist și aveam nevoie de informații în acest sector. Însă și partea de business m-a ajutat foarte mult și mi-a validat cumva proiectul și misiunea pe care o am în implementarea lui. A fost foarte folositor tot programul și îl recomand cât mai multor persoane”, a precizat Corina Hodorogea.

Locul III – 4.000 de dolari: Elena Larisa Naie-Stoicescu din județul Argeș

Elena Larisa Naie-Stoicescu din comuna Buzoești, județul Argeș a depus proiectul Sunshine Berries prin care dorește să valorifice spațiul de care dispune și să își dezvolte afacerea prin construirea unui nou solar. Aceasta deține o mică plantație de căpșuni și livrează fructe proaspete chiar și în luna octombrie deoarece folosește un soi remontant. Doamna Elena Larisa a ales special căpșunile deoarece aceste fructe sunt tot mai căutate și reprezintă un mare interes economic și alimentar, mai ales datorită potențialului de producție și calității fructelor, fiind printre singurele plante care ajung la maturitate în timpul anului și care produc fructe încă din primul an.

“Vrem să ne dezvoltăm afacerea cu fructe proaspete și livrarea acestora direct către consumatorul final prin livrarea la domiciliul clientului sau în puncte fixe stabilite de comun acord cu acesta. De asemenea, ne dorim să avem o mai mare continuitate în livrarea fructelor încă de primăvara devreme, până toamna târziu. TalentA a fost ceva ce nu ai ocazia mereu să întâlnești și pot spune că toate cursurile au fost semnificative și de real ajutor”, a punctat câștigătoarea locului III.

Roadele Culturii, proiectul care a primit premiul special TalentA 2022

Ca în fiecare an, Starperfomining, colaboratorul Corteva Agriscience în cadrul proiectului TalentA, a oferit premiul special. În acest an, 1.500$ au fost alocați proiectului Roadele Culturii, depus de doamna Loveva Blidariu din jud. Arges. Scopul principal al acestui proiect are o direcție socială, prin care se dorește asigurarea persoanelor vârstnice și a copiilor din locuințe protejate cu fructe din livada pe care participanta o deține la poalele munților Făgăraș.

“Cursurile din cadrul programului TalentA au fost esențiale. Mai exact niciunul dintre cei implicati in proiectul meu nu are noțiuni în agricultură. Am ascultat cu atenție fiecare curs și am învățat multe, iar cursul de pomicultură m-a ajutat să conturez ideea și să stabilesc că în final vom cultiva o livadă de piersici. În paralel, pe lângă noțiunile de agricultură, am învățat și cum să negociez și cum să îmi organizez timpul, iar financiar, cum trebuie să gandesc lucrurile, cursurile de management financiar fiind foarte extinse. Pot spune că am învățat în cadrul curusurilor TalentA mai mult decât am învățat în toată școala la matematică.”, a afirmat Loveva Blidariu.

“A treia ediție TalentA a fost una de succes și ne-a impresionat determinarea doamnelor participante. Pentru Corteva este confirmarea faptului că acest proiect aduce beneficii semnificative în rândul comunităților din care provin participantele, iar proiectele pe care le depun sunt de interes și merită susținute. Ne-a fost greu să departajăm proiectele câștigătoare și vrem să le felicităm toate participantele pentru implicare, pentru modul în care au realizat proiectele și sperăm ca acestea să fie puse în aplicare cât mai curând. Ne bucură să vedem și reușitele participantelor din anii trecuți, lucru ce ne motivează și mai mult în susținerea femeilor din zona rurală, despre a cărei importanță suntem tot mai conștienți”, a declarat Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience România & Moldova.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!