18.3 C
București
joi, mai 19, 2022

Agribusiness – Corteva Agriscience extinde producţia de seminţe de floarea-soarelui în România printr-o investiţie de 14 milioane de euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Corteva Agriscience a finalizat o investiţie de 14 milioane de euro în unitatea de producţie de la Afumaţi, din judeţul Ilfov, una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie Corteva din lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România...

“Corteva Agriscience accelerează dezvoltarea diviziei de seminţe de floarea-soarelui a companiei în Europa, odată cu finalizarea unei investiţii suplimentare de 14 milioane de euro în facilitatea de producţie de la Afumaţi, România.

Unitatea de producţie a seminţelor de la Afumaţi, aflată la 12 km est de Bucureşti, este una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie Corteva din lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România...

Corteva Agriscience a finalizat o investiţie de 14 milioane de euro în unitatea de producţie de la Afumaţi, din judeţul Ilfov, una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie Corteva din lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România.

“Corteva Agriscience accelerează dezvoltarea diviziei de seminţe de floarea-soarelui a companiei în Europa, odată cu finalizarea unei investiţii suplimentare de 14 milioane de euro în facilitatea de producţie de la Afumaţi, România. Investiţia va permite companiei să vină în întâmpinarea cererii tot mai mari de seminţe de floarea-soarelui de înaltă calitate din partea fermierilor, la nivel naţional şi internaţional. Unitatea de producţie a seminţelor de la Afumaţi, aflată la 12 km est de Bucureşti, este una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie Corteva din lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România. Aflată în funcţiune încă din 2006, aceasta produce seminţe de porumb şi floarea-soarelui, care înglobează tehnologii avansate, pentru clienţi de pe întreg teritoriul Europei”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Proiectul investiţional, constând într-o nouă unitate de depozitare şi condiţionare, va permite companiei Corteva Agriscience să scurteze lanţul de aprovizionare, să-şi sporească capacitatea de reacţie şi de livrare, cât şi capacitatea de prelucrare la nivel european, pentru a susţine creşterea din regiune.

Potrivit sursei citate, suma totală investită în unitatea de producţie a seminţelor din Afumaţi a depăşit, astfel, 74 milioane euro.

Ministrul român al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, prezent marţi la evenimentul de inaugurare de la Afumaţi, a declarat că investiţiile în agricultură sunt de o importanţă crucială, mai ales în actualul context social şi economic.

“Sprijinul pentru dezvoltarea afacerilor sustenabile din agricultură, parteneriatul strâns şi dialogul constant cu fermierii şi cei care contribuie la menţinerea unui nivel ridicat al producţiei româneşti sunt principiile fundamentale după care îmi ghidez activitatea la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Felicit Corteva Agriscience România pentru contribuţia pe care o are prin această investiţie asupra extinderii rolului agriculturii româneşti în plan european”, a spus Chesnoiu.

Potrivit adjunctului şefului de misiune de la ambasada SUA în România, Shane Dixon, succesul Corteva Agriscience la nivel mondial, inclusiv în România, se datorează eforturilor permanente de a colabora cu fermierii, de a le respecta nevoile şi de a identifica soluţii inovatoare pentru a răspunde acestor cereri.

“Noua linie de floarea-soarelui este doar un alt exemplu al contribuţiei companiei Corteva la agricultura locală, companie ce se axează pe calitate, inovaţie şi durabilitate,” a spus Shane Dixon.

La rândul său, Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience Romania&Moldova, a transmis că noua investiţie va ajuta fermierii să obţină rezultate mai bune şi să răspundă cererii tot mai mari de seminţe de floarea-soarelui de înaltă calitate.

Corteva furnizează locuri de muncă unui număr de aproape 300 de angajaţi permanenţi şi sezonieri care asigură ciclul de producţie complet al hibrizilor Pioneer de înaltă calitate. Noua investiţie va permite companiei să creeze aproape 20 de noi posturi contractuale, ceea ce va sprijini dezvoltarea comunităţii locale. Facilitatea de la Afumaţi îşi extinde producţia, în linie cu Obiectivele de durabilitate 2030 (2030 Sustainability Commitments) asumate de Corteva Agriscience, pentru a sprijini creşterea rezilienţei sistemului nostru global de hrană.

Corteva, Inc. este o companie globală activă în domeniul agriculturii, cotată la bursă, care îmbină inovaţia de top în industrie cu implicarea clienţilor şi execuţie operaţională de înalt nivel pentru a livra în mod eficient soluţii la problemele cele mai presante întâmpinate de agricultură la nivel mondial.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!