3.9 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Agribusiness – Crescătorii din Franța vor trebui să țină păsările închise, din cauza riscului crescut de gripă aviară – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Guvernul francez vrea astfel să evite repetare situației din iarna trecută, când în Franța au fost identificate aproape 500 de focare de gripă aviară în crescătoriile de păsări... Crescătorii de păsări din Franța vor trebuie să își țină păsările închise din cauza riscului "crescut" de gripă aviară în Franța metropolitană, ca urmare a înmulțirii cazurilor în țările vecine... "De la începutul lunii august, 130 de cazuri sau focare de gripă aviară au fost detectat în fauna sălbatică sau în crescătoriile din Europa, în special pe malul Mării Nordului și Mării Baltice... Trei cazuri de gripă aviară au fost detectate și în Franța, dar acestea au fost identificate în curțile unor gospodării particulare, astfel că crescătorii profesioniști de păsări beneficiază în continuare de un statut care le permite să poată exporta în continuare..

Crescătorii de păsări din Franța vor trebuie să își țină păsările închise din cauza riscului “crescut” de gripă aviară în Franța metropolitană, ca urmare a înmulțirii cazurilor în țările vecine, se arată într-un comunicat publicat în Monitorul Oficial, transmite AFP.

Revizuirea gradului de risc de la “moderat” la “crescut” înseamnă că toate fermele vor trebui să țină închise păsările pentru a evita contactul cu păsările migratoare, care sunt posibile transmițătoare ale a virușilor gripei aviare înalt patogene. O decizie similară a fost adoptată săptămâna trecută în Țările de Jos, scrie Agerpres.

Guvernul francez vrea astfel să evite repetare situației din iarna trecută, când în Franța au fost identificate aproape 500 de focare de gripă aviară în crescătoriile de păsări, în principal în regiunea de sud-vest care este renumită pentru producția de foie gras. Criza nu a putut fi depășită decât cu prețul sacrificării a peste 3,5 milioane de păsări, în principal rațe.

“Extinderea dinamicii infecției de-a lungul culoarelor de migrație justifică ridicarea gradului de risc la nivel “crescut” pe întreg teritoriul metropolitan”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial și care intră în vigoare imediat.

“De la începutul lunii august, 130 de cazuri sau focare de gripă aviară au fost detectat în fauna sălbatică sau în crescătoriile din Europa, în special pe malul Mării Nordului și Mării Baltice, printre care trei focare în crescătoriile din Germania”, precizează la rândul său Ministerul Agriculturii din Franța.

Trei cazuri de gripă aviară au fost detectate și în Franța, dar acestea au fost identificate în curțile unor gospodării particulare, astfel că crescătorii profesioniști de păsări beneficiază în continuare de un statut care le permite să poată exporta în continuare.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să țină păsările închise.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!