13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Agribusiness – Daniel Buda (europarlamentar): Încercăm ca la reevaluarea anumitor programe să prindem irigaţiile în PNRR – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Rugămintea mea este – pentru toţi actorii din spaţiul public, vizavi de sistemul de irigaţii – există 1.000 de alte resurse financiare care pot să fie folosite pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea sectorului de irigaţii.

(…) Sunt alte mecanisme de finanţare a sectorului de irigaţii, astfel încât România să devină irigabilă în proporţie de 100% acolo unde se pot face irigaţii, că nu poţi face irigaţii peste tot.

Lucrăm la acest aspect de a cuprinde irigaţiile în PNRR, pentru că vor rămâne resurse financiare nefolosite pe alte axe de finanţare – şi acele resurse financiare să le putem muta practic în această direcţie a irigaţiilor”...

Finanţarea sistemului de irigaţii nu este inclusă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar se încearcă la reevaluarea anumitor programe ca acestea să fie incluse în PNRR, a declarat, luni, Daniel Buda, vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European.

El a subliniat că există multe alte resurse financiare care pot fi folosite pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii.

“În momentul de faţă, irigaţiile nu sunt cuprinse în PNRR. Încercăm ca la ceea ce înseamnă reevaluarea anumitor programe să încercăm să cuprindem aceste irigaţii în PNRR. Rugămintea mea este – pentru toţi actorii din spaţiul public, vizavi de sistemul de irigaţii – există 1.000 de alte resurse financiare care pot să fie folosite pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea sectorului de irigaţii. (…) Sunt alte mecanisme de finanţare a sectorului de irigaţii, astfel încât România să devină irigabilă în proporţie de 100% acolo unde se pot face irigaţii, că nu poţi face irigaţii peste tot. Lucrăm la acest aspect de a cuprinde irigaţiile în PNRR, pentru că vor rămâne resurse financiare nefolosite pe alte axe de finanţare – şi acele resurse financiare să le putem muta practic în această direcţie a irigaţiilor”, a spus Buda, citat de Agerpres.

Suprafaţa totală afectată de secetă comunicată până luni, 17 octombrie, este de 878.010 hectare, din 37 de judeţe şi municipiul Bucureşti, conform datelor centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Principalele culturi de toamnă afectate sunt: grâu, triticale – 189.047 ha, orz, orzoaică, ovăz, secară – 30.161 ha şi rapiţă – 26.805 ha.

În ceea ce priveşte principalele culturi de primăvară afectate, acestea sunt: porumb – 363.739 ha, floarea soarelui -179.905 ha, soia- 32.908 ha şi plante furajere – 30.424 ha.

Au raportat culturi afectate de secetă judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!