2.6 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Agribusiness – Daniel Buda: Românii aruncă 6000 de tone de alimente pe zi, echivalentul a 300 de camioane pline de mâncare, în timp ce  4,5 milioane de români trăiesc la limita sărăciei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Românii aruncă în jur de 6000 de tone de alimente pe zi, echivalentul a 300 de camioane pline de mâncare, în timp ce 4,5 milioane de români trăiesc la limita sărăciei, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Ca vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală aduc în atenția colegilor mei dar și a cetățenilor, importanța pe care protejarea acestora o reprezintă pentru viitorul nostru, implicațiile negative pe care lipsa hranei o aduce la nivel global și nu în ultimul rând...

Românii aruncă în jur de 6000 de tone de alimente pe zi, echivalentul a 300 de camioane pline de mâncare, în timp ce  4,5 milioane de români trăiesc la limita sărăciei, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Acesta a scris pe Facebook: “Ziua de 29 septembrie marchează Ziua internațională de conștientizare asupra risipei alimentare!
Conform ultimelor date, românii aruncă în jur de 6000 de tone de alimente pe zi, echivalentul a 300 de camioane pline de mâncare. 4.5 milioane de români trăiesc la limita sărăciei.
La nivel european, se înregistrează 87.6 mil de tone de pierderi și risipă de alimente anual, echivalentul a 173 kg pe persoană.

Aruncând mâncare, irosim atât de multe resurse, precum energie, transport, depozitare, producție. Resimțim din plin, deja de ani de zile importanța acestor resurse și pericolul pe care îl reprezintă lipsa lor. Ca vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală aduc în atenția colegilor mei dar și a cetățenilor, importanța pe care protejarea acestora o reprezintă pentru viitorul nostru, implicațiile negative pe care lipsa hranei o aduce la nivel global și nu în ultimul rând, importanța crucială a sectorului agricol”.

Potrivit lui Daniel Buda, situația în acest moment la nivelul sectorului alimentar este extrem de serioasă iar provocările trebuie să fie tratate ca atare și să luăm măsurile care se impun în acest sens: cumpătare, echilibru, investiții cu cap în sectorul agricol, astfel încât să ne putem crește capacitatea de procesare și de stocare.

Daniel Buda a explicat: “Cu toate că aproximativ 50% din terenurile locuibile de pe planetă sunt ocupate pentru agricultură, multe dintre alimentele care ajung pe mesele consumatorilor sunt aruncate. Vă rog să vă gândiți la aceste lucruri când aruncați prea ușor mâncarea, faceți cumpărături, depozitați alimentele. Dacă nu acordăm atenție acum acestor lucruri, riscăm o criză alimentară severă.

Apelul meu către dumneavoastră, este să vă implicați oricât de puțin în lupta pentru stoparea risipei alimentare. Implicarea fiecăruia din dumneavoastră, câte puțin, zi de zi și încurajarea celui de lângă dumneavoastră sunt convins că va face diferența, curând. Timpul însă, nu este nelimitat. Să realizăm importanța acestor lucruri mai devreme, decât prea târziu..
Din fericire, dispunem în zilele noastre de numeroase resurse din care ne putem informa și putem găsi cele mai practice și ușor de implementat soluții pentru a avea mai multă grijă când vorbim de risipa alimentară. Vă invit să le parcurgeți, nu doar pe cele redate de mine ci să descoperiți și unele noi pe care să le împărtășiți mai departe”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!