20 C
București
luni, mai 23, 2022

Agribusiness – Deputaţii au adoptat un proiect privind facilitarea investiţiilor în sistemele de irigaţii din fonduri naţionale şi europene – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

34 din Legea îmbunătăţirilor funciare nr.138/2004, care îşi propune să faciliteze investiţiile în sistemele de irigaţii, adoptat miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.

34 din Legea nr.138/2004, cu modificările şi completările ulterioare, intervenţia legislativă vizând, potrivit expunerii de motive, să se înlocuiască “acordul scris al proprietarilor, întrucât sunt multe situaţii când investiţiile sunt îngreunate sau blocate din cauza faptului că proprietarii nu pot fi identificaţi”.

Astfel, în cazul în care contractele prevăzute de propunerea legislativă nu cuprind explicit acordul proprietarilor terenurilor şi/sau aceştia nu pot fi identificaţi, titularii autorizaţiilor vor publica o notificare privind intenţia de a executa lucrările...

Acordul scris al proprietarilor de terenuri poate fi înlocuit dacă aceştia nu pot fi identificaţi, prevede un proiect de lege pentru modificarea art. 34 din Legea îmbunătăţirilor funciare nr.138/2004, care îşi propune să faciliteze investiţiile în sistemele de irigaţii, adoptat miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.

S-au înregistrat 283 de voturi “pentru” şi o abţinere.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 34 din Legea nr.138/2004, cu modificările şi completările ulterioare, intervenţia legislativă vizând, potrivit expunerii de motive, să se înlocuiască “acordul scris al proprietarilor, întrucât sunt multe situaţii când investiţiile sunt îngreunate sau blocate din cauza faptului că proprietarii nu pot fi identificaţi”.

Iniţiativa legislativă îşi propune să faciliteze investiţiile în sistemele de irigaţii, atât din fonduri naţionale, cât şi europene.

Astfel, în cazul în care contractele prevăzute de propunerea legislativă nu cuprind explicit acordul proprietarilor terenurilor şi/sau aceştia nu pot fi identificaţi, titularii autorizaţiilor vor publica o notificare privind intenţia de a executa lucrările, la sediul primăriei comunei, oraşului sau municipiului pe raza căreia/căruia se află terenurile pe care urmează să fie executate lucrările, identificând aceste terenuri conform modalităţilor prevăzute Legea 138/2004. În acest caz, notificarea devine după 10 zile calendaristice titlul pentru emiterea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire.

Potrivit proiectului, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, organizaţiile şi federaţiile beneficiază, în condiţiile legii, de un drept de servitute de trecere subterană, de suprafaţă sau aeriană şi de un drept de uz asupra terenurilor proprietate publică sau proprietate privată a persoanelor fizice sau juridice situate în cadrul platourilor deservite de amenajările de îmbunătăţiri funciare.

Drepturile prevăzute de proiectul de lege au ca obiect utilitatea publică a bunurilor din fondul dominant şi se realizează cu titlu obligatoriu pe toată existenţa acestora, se exercită fără înscriere în cartea funciară şi cuprind dreptul de folosinţă, întreţinerea, reparaţiile şi paza integrităţii respectivelor bunuri, precum şi a înlăturării urmărilor unor dezastre şi aplicării de măsuri de protecţie a mediului înconjurător, conform prevederilor legale în vigoare, prevede un amendament, potrivit Agerpres.

Sistemele de irigaţii locale se autorizează de către Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare. Pentru sistemele de irigaţii locale înfiinţate anterior intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiarii au obligaţia să obţină autorizaţia de la Agenţie în termen de 6 luni de la aprobarea normelor metodologice, prevede un alt amendament.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!