4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Agribusiness – Europarlamentar: România a fost avertizată pentru defrișări… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Europarlamentarul Thomas Waitz (grupul Verzilor) a declarat că România a primit avertismente din partea UE și are la dispoziție trei luni pentru a rezolva problema defrișărilor ilegale, în caz contrar riscând să primească sancțiuni dure de la nivel european...

Este foarte important ca România în aceste trei luni să oprească aceste despăduriri”, a afirmat eurodeputatul, citat de Agerpres.

Europarlamentarul Thomas Waitz (grupul Verzilor) a declarat că România a primit avertismente din partea UE și are la dispoziție trei luni pentru a rezolva problema defrișărilor ilegale, în caz contrar riscând să primească sancțiuni dure de la nivel european.

„Am călătorit în multe țări și am venit aici să văd care este situația, pentru că sunt multe probleme privind despăduririle. Am fost în mai multe zone ale României pentru a vedea situația. De aceea am venit și aici, să văd în această după amiază Codrii Iașilor. (…) Din păcate, toată această cantitate de lemn furată din pădurile din România nu se compară cu alte țări. Este o cantitate foarte mare. România este considerată într-un fel ca fiind oaia neagră a Europei. Deja a primit avertismente din partea UE. România mai are trei luni pentru a rezolva această situație. Este un adevărat dezastru ceea ce se întâmplă în țara dumneavoastră din cauza acestor păduri tăiate, mai ales că sunt foarte multe păduri importante și seculare. Este foarte important ca România în aceste trei luni să oprească aceste despăduriri”, a afirmat eurodeputatul, citat de Agerpres.

El a dat asigurări că va face presiuni în UE pentru a implementa strategii referitoare la păduri.

În cadrul dezbaterii privind „Viitorul pădurilor”, eveniment organizat de Green European Foundation și Agent Green împreună cu grupul de inițiativă civică Codrii Iașilor, au fost organizate mai multe ateliere pe teme de mediu, în mod special, privind soarta pădurilor.

Mihai Diac, reprezentant al inițiativei civice Codrii Iașilor, a prezentat situația Pădurii Bârnova-Dobrovăț.

„Întâlnirea de astăzi a pus într-un context european situația Pădurii Bârnova-Dobrovăț, aflată la sud de Iași. Asta înseamnă modul în care sunt protejate ariile împădurite, modul în care se fac tăieri ilegale. De asemenea, s-a vorbit despre însemnătatea pădurilor în context european mai larg. Acum două zile am ieșit la alergat și am văzut o benă care transporta ilegal lemne tăiate din pădure. Am sunat la 112 și apoi a rămas ca poliția să intercepteze doi metri cubi de lemne tăiate ilegal. Nu este o problemă izolată, e una generalizată. Bena aceasta trecea pe lângă cantonul silvic unde lucra pădurarul în curte. Asta nu se întâmplă fără ca el să știe”, a susținut Diac.

Raluca Nicolae, reprezentant Agent Green, a subliniat importanța demarării inițiativei de a desemna Codrii Iașilor ca Parc Natural.

„Este vorba de cantități industriale. Sunt scoase camioane întregi. Noul amenajament silvic este acel plan al pădurii pentru următorii 10 ani. Presupune ca în următorii 10 ani din această pădure să iasă peste 750.000 metri cubi de lemn. Încercăm să reducem această cantitate enormă și să creștem suprafața de protecție de la 1% la 50%. Acesta este scopul nostru. Un alt scop extrem de important pentru noi este înființarea Parcului Natural Codrii Iașilor. Este o procedură mai complexă și e nevoie de sprijin politic”, a declarat Raluca Nicolae.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!