-3.3 C
București
joi, februarie 9, 2023

Agribusiness – Fermierii chinezi sunt forțați să își distrugă recoltele – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Restricțiile stricte impuse de autoritățile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 lasă fermierii fără altă opțiune decât aceea de a-și distruge recoltele pe care nu mai pot să le vândă...

Aceasta a făcut un apel către autorități pentru a reduce obstacolele în calea vehiculelor care transportă produse alimentare, "astfel încât legumele de pe câmp să poată fi servite pe mesele a mii de gospodării".

Restricțiile stricte impuse de autoritățile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 lasă fermierii fără altă opțiune decât aceea de a-și distruge recoltele pe care nu mai pot să le vândă, ceea ce a declanșat îngrijorări cu privire la o criză alimentară și proteste pe social media, transmite Bloomberg.

Mai multe videoclipuri au început să circule online în care se pot vedea fermieri care își distrug produsele agricole proaspete pe care au dificultăți în a le comercializa. Mass media de stat și locală au publicat reportaje cu privire la câmpuri de legume care sunt distruse în mari regiuni producătoare de legume, precum provinciile Shandong și Henan, pentru a face loc în vederea însămânțării următoarei recolte.

Distrugerea produselor alimentare proaspete are loc într-un moment în care mulți chinezi sunt în izolare și se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu alimente și alte perturbări de aprovizionare. Această distrugere riscă să majoreze prețurile la alimente, care sunt deja la un nivel ridicat, și să submineze eforturile Beijingului de a asigura aprovizionarea cu hrană și a elimina risipa. Proteste împotriva restricțiilor anti-Covid au izbucnit în ultimele zile în mai multe orașe din China, inclusiv în Beijing și Shanghai, scrie Agerpres.

Mai multe legume precum varza, ridichiile și spanacul sunt acum recoltate în China dar sunt blocate în zonele rurale. Camioanele și comercianții fie nu sunt disponibile sau nu pot intra în sate pentru a colecta produsele agricole din cauza restricțiilor de deplasare și ordinelor de carantină.

O publicație a fermierilor a raportat că există dificultăți în aducerea legumelor pe piață din cauza restricțiilor anti-Covid și citează cazul pieței Xinfadi din Beijing, unde în timp ce prețurile plătite fermierilor pentru legume au scăzut, prețurile de comercializare cu amănuntul au explodat.

„Cetățenii vor alimente, fermierii vor venituri iar sezonul agricol nu așteaptă pentru nimeni” subliniază publicația de stat Farmers’ Daily. Aceasta a făcut un apel către autorități pentru a reduce obstacolele în calea vehiculelor care transportă produse alimentare, „astfel încât legumele de pe câmp să poată fi servite pe mesele a mii de gospodării”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!