3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Agribusiness – FirstFarms finalizează o nouă vânzare de teren în vestul României și pregătește exit-ul dintr-o regiune – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Compania daneză FirstFarms, cu o serie de investiții în agricultura românească, a finalizat vânzarea unui teren de 477 hectare în vestul României, penultima etapă în cadrul strategiei companiei de a renunța la activele din regiune și de a se concentra pe activitățile din zona de est a țării... FirstFarms a anunțat, anul trecut, un acord privind vânzarea, în mai multe etape, a unor terenuri cu o suprafață agregată de 1.675 de hectare situate în vestul României, estimând încasări totale de 11,3 milioane de euro... Vânzarea semnată acum reprezintă penultima etapă a înțelegerii agreate anul trecut, compania estimând că ultima parcelă, în suprafață de 265 de hectare, va fi vândută în primul trimestru din 2022..

Compania daneză FirstFarms, cu o serie de investiții în agricultura românească, a finalizat vânzarea unui teren de 477 hectare în vestul României, penultima etapă în cadrul strategiei companiei de a renunța la activele din regiune și de a se concentra pe activitățile din zona de est a țării.

FirstFarms a anunțat, anul trecut, un acord privind vânzarea, în mai multe etape, a unor terenuri cu o suprafață agregată de 1.675 de hectare situate în vestul României, estimând încasări totale de 11,3 milioane de euro.

Ulterior, în iulie anul acesta, compania a decis să renunțe la întreg portofoliul deținut în nord-vestul României, pentru a se concentra pe operațiunile din Est, într-un acord evaluat la aproape 14 milioane de euro.

Vânzarea semnată acum reprezintă penultima etapă a înțelegerii agreate anul trecut, compania estimând că ultima parcelă, în suprafață de 265 de hectare, va fi vândută în primul trimestru din 2022.

“Portofoliul de terenuri a crescut în valoare prin săpături extinse, schimburi de terenuri și îmbunătățirea structurii solului. Potențialul unei vânzări a fost mai bun decât cel al unei exploatări continue, motiv pentru care vânzarea portofoliului reprezintă o parte naturală a modelului de afaceri”, spune directorul general al FirstFarms, Anders H. Nørgaard.

Compania daneză se va concentra în continuare pe terenurile din estul României, în suprafață totală de 4.530 de hectare.

“Vânzarea decurge conform planului, iar acum putem aștepta cea de-a cincea tranșă, care va reprezenta sfârșitul operațiunilor noastre în vestul României. În schimb, ne vom îndrepta atenția în România către producția noastră de culturi mari, din partea de est a țării”, precizează Nørgaard.

Fondată în 2006, FirstFarms are sediul în Danemarca și activități în România, Slovacia, Ungaria și Cehia.

Compania deține 16 unități de producție vegetală și animală, cu peste 300 de angajați.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!