0.2 C
București
joi, martie 30, 2023

Agribusiness – Focar nou de gripă aviară confirmat la Peneș Curcanul – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un focar secundar de gripă aviară cu subtipul H5N1 a fost confirmat la o altă fermă de curcani, BRAVCOD SRL – F1, de pe platforma zootehnică Codlea, aflată în imediata proximitate a fermei unde a fost diagnosticat focarul primar, a anunțat, sâmbătă, ANSVSA.

Sursa citată a precizat că ferma aparține aceluiași agent economic și are un efectiv de 44.477 de curcani.

”În cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) s-a aprobat planul de măsuri pentru fermele afectate de pe platforma zootehnică, care se aplică în focarul de boală și în zonele de protecție și supraveghere, în conformitate cu legislația specifică...

Un focar secundar de gripă aviară cu subtipul H5N1 a fost confirmat la o altă fermă de curcani, BRAVCOD SRL – F1, de pe platforma zootehnică Codlea, aflată în imediata proximitate a fermei unde a fost diagnosticat focarul primar, a anunțat, sâmbătă, ANSVSA. De asemenea, la o fermă cu 113.000 de păsări este suspiciune de gripă.

Grupul Bravcod este cel mai mare producător de carne de curcan din România, sub brandul Peneș Curcanul.

”Din datele preliminare ale anchetei epidemiologice a rezultat că între cele două ferme comerciale există un raport de cauzalitate, acestea utilizând aceleași mijloace de transport pentru furaje și aceleași mijloace de transport pentru colectarea cadavrelor”, a transmis, sâmbătă, ANSVSA.

Sursa citată a precizat că ferma aparține aceluiași agent economic și are un efectiv de 44.477 de curcani.

”În cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) s-a aprobat planul de măsuri pentru fermele afectate de pe platforma zootehnică, care se aplică în focarul de boală și în zonele de protecție și supraveghere, în conformitate cu legislația specifică, europeană și națională”, a mai transmis ANSVSA.

Potrivit instituției, în zonele de protecție și supraveghere, stabilite în urma declarării focarelor, sunt menținute măsurile de restricție severe privind circulația persoanelor, animalelor și a mijloacelor de transport pentru toate fermele.

”Nicio pasăre de curte și niciun mamifer domestic nu trebuie să intre sau să iasă din exploatațiile din zonele de restricție, fără autorizarea autorității competente”, a mai transmis ANSVSA.

Instituția a precizat că, sâmbătă, a apărut o nouă suspiciune de prezență a virusului gripei aviare la o altă fermă de curcani, BRAVCOD SRL – F5, care aparține aceluiași agent economic, cu un efectiv de 113.407 de păsări, unde au fost înregistrate mortalități peste limita tehnologică.

”Inspectorii sanitari veterinari au prelevat probe, care vor fi transmise la Institutul de Diagnotic și Sănătate Animală, pentru confirmarea diagnosticului de gripă aviară”, a mai precizat ANSVSA.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!