0.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Agribusiness – Germania: Fermierii și-au majorat profiturile. Prețurile mai mari la culturi depășesc creșterea costurilor – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prețurile ridicate la lapte, cereale și rapiță au oferit fermierilor venituri mai bune în ultimul an de comercializare – în ciuda creșterii costurilor.

Boom-ul de pe piața laptelui, dar și creșterea prețurilor la multe culturi au îmbunătățit semnificativ situația veniturilor fermierilor în anul de comercializare 2021/22, arată o evaluare a primelor rezultate contabile înregistrate în peste 1.500 de ferme convenționale și 59 de ferme ecologice din Schleswig-Holstein...

Analiza a fost realizată de către Asociația Camerelor de Agricultură și a fost publicată de jurnaliștii de la Agrarheute.com. O mare parte din fermele cu normă întreagă au obținut profituri mai mari, în ciuda creșterii costurilor...

Fermierii înregistrează venituri mai mari în acest an, iar majorările de preț pentru producțiile agricole depășesc creșterea costurilor, asigurând profitul. Aceste lucruri reies dintr-o analiză publicată de jurnaliștii de la Agraheute și care vizează evoluția financiară a exploatațiilor agricole din Germania.

Prețurile ridicate la lapte, cereale și rapiță au oferit fermierilor venituri mai bune în ultimul an de comercializare – în ciuda creșterii costurilor. Boom-ul de pe piața laptelui, dar și creșterea prețurilor la multe culturi au îmbunătățit semnificativ situația veniturilor fermierilor în anul de comercializare 2021/22, arată o evaluare a primelor rezultate contabile înregistrate în peste 1.500 de ferme convenționale și 59 de ferme ecologice din Schleswig-Holstein, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat și Saarland. Analiza a fost realizată de către Asociația Camerelor de Agricultură și a fost publicată de jurnaliștii de la Agrarheute.com.

O mare parte din fermele cu normă întreagă au obținut profituri mai mari, în ciuda creșterii costurilor. Situația economică a crescătorilor de scroafe, în schimb, continuă să le amenințe existența. Creșterea porcilor rămâne ”copilul-problemă”al agriculturii germane.

Potrivit Asociației Camerelor de Agricultură, întreprinderile cu normă întreagă din Saxonia Inferioară au putut să-și dubleze rezultatele comerciale în 2021/22. Rezultatele contabile ale companiilor evaluate arată o creștere a câștigurilor de la 50.383 de euro în anul precedent la 103.091 EUR per companie. Aceasta a depășit cu mult media pe cinci ani pentru anii 2016/17 până în 2020/21 de 63.420 de euro.

Companiile din Saxonia Inferioară au preluat astfel conducerea în rândul fermelor din cele cinci state federale implicate. Pentru Schleswig-Holstein, camerele au calculat o creștere a câștigurilor companiei de 98% la 92.959 de euro. În Renania de Nord-Westfalia, creșterea a fost de aproape 59%, iar rezultatul mediu al companiei a fost de 71.553 de euro.

Datorită prețurilor semnificativ mai bune la cereale, rapiță și cartofi, fermele arabile specializate și-au putut crește și profiturile. În Saxonia Inferioară, managerii fermelor au înregistrat o creștere de 24%, în Renania de Nord-Westfalia chiar și 47%.

Sumele absolute ale rezultatelor companiei au variat între 64.006 euro în Saarland și 90.652 euro în Renania-Palatinat. Veniturile mai mari au compensat mai mult decât creșterea costurilor pentru îngrășăminte, produse de protecție a culturilor și motorină, de exemplu.

Mai multe informații despre situația fermelor din Germania, în articolul de pe .

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!