3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Agribusiness – Gigantul brazilian JBS va deschide în Spania o fabrică de carne din celule stem – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Odată cu achiziționarea firmei spaniole, marele procesator brazilian intră pe piața cărnii obținute în sistem industrial din celule animale, informează siteul agriland.ie... JBS intenționează să construiască o nouă fabrică în Spania, pentru a crește producția, în timp ce în Brazilia va fi înființat un nou centru de cercetare și dezvoltare pentru biotehnologie și proteine cultivate... Gigantul brazilian de procesare a cărnii, JBS, a încheiat un acord pentru cumpărarea companiei spaniole BioTech Foods, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea biotehnologiei pentru producerea de proteine cultivate în laborator..

Gigantul brazilian de procesare a cărnii, JBS, a încheiat un acord pentru cumpărarea companiei spaniole BioTech Foods, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea biotehnologiei pentru producerea de proteine ​​cultivate în laborator. Odată cu achiziționarea firmei spaniole, marele procesator brazilian intră pe piața cărnii obținute în sistem industrial din celule animale, informează siteul agriland.ie.

JBS intenționează să construiască o nouă fabrică în Spania, pentru a crește producția, în timp ce în Brazilia va fi înființat un nou centru de cercetare și dezvoltare pentru biotehnologie și proteine ​​cultivate. Firma din Brazilia va investi 100 de milioane de dolari în ambele proiecte, arată Lantulalimentar.ro.

Conform condițiilor acordului, JBS devine acționarul majoritar al BioTech Foods. Compania braziliană va avea de acum acces la tehnologia BioTech Foods și la producția de proteine. La rândul său, BioTech Foods câștigă capacitatea de procesare industrială, structura de marketing și canalele de vânzare ale JBS pentru a aduce noul produs pe piață. Achiziția, însă, este supusă confirmării de către autoritatea de investiții străine din Spania.

Dacă avizul va fi primit, operațiunile comerciale vor fi declanșate în viitorul apropiat, iar consumatorii vor avea pe masă hamburgeri, fripturi, cârnați și chiftele, preparați din carne obținută din celule stem.

JBS a asigurat printr-un comunicat că aceste produse vor avea „aceeași calitate, siguranță, gust și textură ca produsele tradiționale”.

Tehnologia are potențialul nu numai pentru producerea de proteine ​​bovine, ci și de pui, porc și pește.

Fondată în 2017, BioTech Foods operează o fabrică pilot în orașul San Sebastián și se așteaptă să ajungă la producția comercială la jumătatea anului 2024 cu construcția acestei noi fabrici, care va costa aproximativ 41 milioane USD.

Inițiativa din Europa este completată de centrul de cercetare a proteinelor cultivate din Brazilia, care se așteaptă să se deschidă în 2022. A doua fază a centrului va include o unitate de producție care ocupă o suprafață de 10.000 mp, cu aproximativ 25 de cercetători care lucrează la dezvoltarea tehnologiilor de vârf pentru industria alimentară.

Intrarea JBS pe piața proteinelor cultivate a avut sprijinul strategic al The Good Food Institute, o entitate care promovează alternative pe bază de plante și celule stem la produsele animale obținute în mod tradițional.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!