27.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Agribusiness – În urma campaniei Agrointeligența-AFF, MADR va cumpăra fabrica Luduș, în parteneriat cu fermierii! – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Preluarea de către stat a fabricii de zahăr de la Luduș este o victorie obținută de Agrointeligența-AGROINTEL.RO. Primele discuții privind salvarea fabricii au venit după ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO, la solicitarea fermierului Teodor Aflat...

Ne dorim să reluăm cât mai repede ciclul de producție și activitatea în fabrică, mai ales în contextul internațional al pieței zahărului”, a declarat ministrul Chesnoiu, conform unui comunicat remis joi – 26 mai presei.

Elon Musk și Jeff Bezos își văd averile diminuate Petre Daea, invital la Evz Play: Viața m-a împins la o misiune responsabilă Parlamentul de la Chișinău a instituit din nou stare de urgență.

Fabrica de zahăr Luduș, cumpărată de stat. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a avut o nouă întâlnire oficială cu managementul companiei Tereos România pentru a prezenta echipa de negociere constituită prin ordin de ministru la nivelul MADR și pentru a stabili calendarul privind preluarea fabricii de zahăr de la Luduș, județul Mureș.

Preluarea de către stat a fabricii de zahăr de la Luduș este o victorie obținută de Agrointeligența-AGROINTEL.RO. Primele discuții privind salvarea fabricii au venit după ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO, la solicitarea fermierului Teodor Aflat, membru al Asociației Forța Fermierilor, a prezentat în detaliu istoricul și pe care investitorii francezi de la Tereos vroiau să o închidă definitiv și să o dea la fier vechi. În urma dezvăluirilor făcute și a unei discuții ulterioare avute cu fermierii, Ministerul Agriculturii s-a adresat printr-un memorandum Guvernului.

”Vă transmit angajamentul ferm al statului român de a duce la bun sfârșit acest proces. Este nevoie să inventariem bunurile, activele, să demarăm auditurile necesare precum și elaborarea documentelor aferente, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Cumpărăm fabrica pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii. Ne dorim să reluăm cât mai repede ciclul de producție și activitatea în fabrică, mai ales în contextul internațional al pieței zahărului”, a declarat ministrul Chesnoiu, conform unui comunicat remis joi – 26 mai presei.

Negocieri privind preluarea de către stat a fabricii de zahăr Luduș

Fabrica nu a fost închisă

Conform sursei citate, François Queva, CEO Tereos România, a infirmat toate zvonurile vehiculate în spațiul public legate de închiderea fabricii, menționând că angajamentul luat în fața ministrului, încă din luna aprilie, privind disponibilitatea vânzării acestei unități de producție către statul român a rămas neschimbat. De asemenea, reprezentantul companiei franceze a subliniat că nicio componentă a fabricii nu a fost dezmembrată, dezafectată sau vândută.

Comunicatul mai precizează că echipa de negociere formată din reprezentanți ai MADR va transmite o adresă către managementul Tereos România, prin care va solicita documente juridice și financiare, precum și alte aspecte legate de funcționalitatea fabricii de la Luduș, cu scopul de a face pași concreți în acest demers.

La începutul săptămânii viitoare, echipa de negociere se va deplasa la Luduș pentru a evalua la fața locului situația existentă, urmând ca după această etapă să fie implicați în acest proces specialiști și experți ai altor instituții ale statului, astfel încât preluarea fabricii de zahăr să fie realizată în cele mai bune condiții.

Ambele părți au agreat un calendar al preluării investiției, ținând cont și de necesitatea salvării locurilor de muncă pentru personalul angajat în fabrica de zahăr de la Luduș.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!