3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Agribusiness – Începe vânătoarea de șacali din Delta Dunării. Animalele atacă gospodăriile, dar și fauna sălbatică – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început discuțiile cu Ministerul Mediului pentru a stabili condițiile în care se va efectua extragerea șacalilor din rezervație... Problema este legată efectiv de modul de extragere, cine o poate face și în ce condiții, astfel încât să fie și eficientă, pentru că, așa cum se știe, șacalul este o specie oportunistă, extrem de inteligentă, iar vânătoarea este la această specie este grea", a menționat guvernatoarea Rezervației..

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început discuțiile cu Ministerul Mediului pentru a stabili condițiile în care se va efectua extragerea șacalilor din rezervație, a declarat guvernatoarea Atena Groza, potrivit Rador. Atena Groza a amintit că ARBDD a obținut acordul pentru extragerea din rezervație a circa 300 de exemplare de șacal.

Comunitățile din Deltă s-au plâns în repetate rânduri din cauza înmulțirii efectivelor de șacali, care atacă animalele din gospodării și distrug culturile de legume din curți. În plus, șacalii atacă și animalele sălbatice și păsările din Deltă. În replică, iubitorii animalelor susțin că localnicii trebuie să-și împrejmuiască gospodăriile și că extragerea șacalilor este doar un pretext pentru a solicita redeschiderea vânătorii în rezervație.

Acțiunea se va desfășura în această iarnă, iar după ce se va stabili modul de extragere a șacalilor se va demara licitația pentru a se stabili cine va efectua operațiunea.

“Este obținut avizul de la Academia Română și avem acordul Ministerului Mediului. Problema este legată efectiv de modul de extragere, cine o poate face și în ce condiții, astfel încât să fie și eficientă, pentru că, așa cum se știe, șacalul este o specie oportunistă, extrem de inteligentă, iar vânătoarea este la această specie este grea”, a menționat guvernatoarea Rezervației. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!