26.8 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Agribusiness – INFOGRAFICE Numărul investițiilor anunțate în zona de agro și zoo a crescut. Județele cu cele mai multe investiții – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Numărul investițiilor noi și al proiectelor de construire de facilități bio și zootehnice, în valoare de 300 de milioane de euro, a înregistrat o creștere cu 75% în primele patru luni din 2022 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut...

“În prima parte a anului 2022 am observat o creștere cu 75% a investițiilor în agribusiness, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Din analiza proiectelor de construcții anunțate în primele patru luni ale anului 2022 în acest domeniu reiese că 56% dintre proiectele noi sunt proiecte zootehnice, iar 44% sunt agrotehnice.

Numărul investițiilor noi și al proiectelor de construire de facilități bio și zootehnice, în valoare de 300 de milioane de euro, a înregistrat o creștere cu 75% în primele patru luni din 2022 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

“În prima parte a anului 2022 am observat o creștere cu 75% a investițiilor în agribusiness, comparativ cu perioada similară a anului trecut. O posibilă explicație a acestei tendințe poate fi pusă și pe seama conflictului militar din Ucraina,” a declarat Andrei Spătaru, fondator IBC Focus.

INFOGRAFICE Numărul investițiilor anunțate în zona de agro și zoo a crescut. Județele cu cele mai multe investiții

Din analiza proiectelor de construcții anunțate în primele patru luni ale anului 2022 în acest domeniu reiese că 56% dintre proiectele noi sunt proiecte zootehnice, iar 44% sunt agrotehnice.

În segmentul zootehnic, cele mai multe investiții sunt fermele de bovine pentru lapte și carne (43%), fermele suine reprezintă aproximativ o cincime (19%) din totalul investițiilor anunțate în acest an, iar fermele de păsări (în special pui și curcani) – 15%. De asemenea, fermele ovine au o pondere de 13%, iar fermele piscicole reprezintă 10% din investițiile noi.

Județele cu cele mai numeroase investiții noi în domeniul agricol

Urmărind tendințele investițiilor anunțate în segmentul agrotehnic, se remarcă o pondere însemnată în construirea de spații de depozitare cereale și legume. Comparativ cu anul trecut, investițiile anunțate în construirea de silozuri depozitare cereale au crescut exponențial.

Totuși, cele mai multe investiții anunțate în zona agro rămân serele și solariile, urmate de investițiile în capacitățile de depozitare cereale, legume și fructe. În acest an, IBC Focus prin platforma victa.ro a monitorizat 392 de investiții din segmentul agro-zoo tehnic. Cele mai multe investiții (64%) sunt încă în faza premergătoare construcției, urmând ca șantierele să înceapă în următoarele luni.

Valoarea estimată a acestor investiții este de peste 300 milioane euro, iar județele cu cele mai multe investiții noi în domeniul agricol sunt Constanța (30), Satu Mare (28) și Bihor (24).

INFOGRAFICE Numărul investițiilor anunțate în zona de agro și zoo a crescut. Județele cu cele mai multe investiții

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!