25.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022

Agribusiness – INFOGRAFICE Top producători de bere. Străinii domină piața românească – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere, în Brașov, Buzău și Timișoara, și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca.

Din 2017, Ursus Breweries face parte din grupul japonez Asahi Europe & Internațional.

Pe al doilea loc este filiala Heineken, grup olandez cu o istorie de 150 de ani și o prezență globală mai extinsă decât orice alt producător de bere.

Ursus Breweries este la acest moment cel mai mare producător de bere din România, având în portofoliu branduri precum Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, Grolsch, Azuga, St. Stefanus, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere, în Brașov, Buzău și Timișoara, și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Din 2017, Ursus Breweries face parte din grupul japonez Asahi Europe & Internațional.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 2,1 miliarde lei și un profit net de 261,8 milioane lei, cu 1.607 angajați, conform datelor analizate de Profit.ro.

Pe al doilea loc este filiala Heineken, grup olandez cu o istorie de 150 de ani și o prezență globală mai extinsă decât orice alt producător de bere. Printre brandurile sale sunt și Birra Moretti, Desperados, Edelweiss, iar printre cele regionale se găsesc Ciuc Premium, Ciuc Radler, Golden Brau, Bucegi, Neumarkt, Silva, Harghita și Hațegana.

În 2021, Heineken România a înregistrat o cifră de afaceri de 1,3 miliarde lei, cu un profit net de 118,8 milioane și 1.103 angajați.

INFOGRAFICE Top producători de bere. Străinii domină piața românească

Pe al treilea loc în topul producătorilor de bere din România se află Bergenbier,  parte a grupului americano-canadian Molson Coors. Bergenbier deține o fabrică la Ploiești și o rețea de distribuție națională, având în portofoliu mărcile Bergenbier, Staropramen, Beck’s, Stella Artois și Noroc, arată datele Risco.

Bergenbier importă și specialitățile pragheze Staropramen Dark, Granat și Unfiltered, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden, precum și Corona. În 2021, Bergenbier a avut afaceri de circa 717 milioane de lei, cu 9% mai mult față de anul anterior, și un profit în urcare cu 55%, la 32 milioane lei, cu 628 de salariați.

INFOGRAFICE Top producători de bere. Străinii domină piața românească

Pe următorul loc se regăsește United Romanian Beweries Bereprod, cunoscută ca Tuborg România. Tuborg, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Holsten, SKOL, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti sunt mărcile URBB.

În 2021, compania a avut afaceri de 488 milioane lei.

INFOGRAFICE Top producători de bere. Străinii domină piața românească

Pe locul 5 este Albrau Prod, având ca produse pe piață Albrau, Zimbru, Zimbru Premium, Dobru, Asbeer. Albrau se menține în top, având creșteri de 5 și 6% ale cifrei de afaceri și profitului net. Astfel, în 2021, compania a avut afaceri de 49 milioane lei și un profit net de 2,5 milioane de lei, comparativ cu anul anterior (46 milioane lei și 2,4 milioane lei). 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!