18.3 C
București
vineri, mai 20, 2022

Agribusiness – Lipsa spaţiilor de stocare a cerealelor, o nouă problemă pentru fermierii ucraineni – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ucraina are capacităţi insuficiente de stocare chiar şi pentru recolta redusă de cereale din 2022, a avertizat marţi un oficial din cadrul Programului Alimentar Mondial (World Food Programme – WFP), într-un moment în care ţara vecină are dificultăţi în a-şi exporta stocurile existente de cereale din cauza invaziei ruseşti...

Jakob Kern, coordonatorul WFP pentru situaţii de urgenţă în criza ucraineană, a citat o serie de estimări conform cărora 20% din suprafeţele cultivate cu cereale din Ucraina nu vor fi recoltate până în luna iulie, iar suprafeţele care au fost însămânţate cu cereale de primăvară vor fi cu o treime mai mici decât de obicei.

O provocare imensă în acest an este exportul stocurilor existente de cereale şi găsirea de capacităţi de stocare pentru recolta din 2022, precum şi generarea de lichidităţi cu care să fie cumpărate seminţe şi îngrăşăminte pentru următorul sezon de însămânţare...

Ucraina are capacităţi insuficiente de stocare chiar şi pentru recolta redusă de cereale din 2022, a avertizat marţi un oficial din cadrul Programului Alimentar Mondial (World Food Programme – WFP), într-un moment în care ţara vecină are dificultăţi în a-şi exporta stocurile existente de cereale din cauza invaziei ruseşti, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Jakob Kern, coordonatorul WFP pentru situaţii de urgenţă în criza ucraineană, a citat o serie de estimări conform cărora 20% din suprafeţele cultivate cu cereale din Ucraina nu vor fi recoltate până în luna iulie, iar suprafeţele care au fost însămânţate cu cereale de primăvară vor fi cu o treime mai mici decât de obicei.

Ucraina este al cincilea exportator mondial de grâu şi unul dintre primii trei exportatori mondiali de porumb, orz şi seminţe de floarea soarelui. În 2021, Ucraina a avut o producţie de grâu de aproximativ 40 de milioane de tone, la care s-au adăugat alte 50 de milioane de tone pentru celelalte trei culturi agricole.

O provocare imensă în acest an este exportul stocurilor existente de cereale şi găsirea de capacităţi de stocare pentru recolta din 2022, precum şi generarea de lichidităţi cu care să fie cumpărate seminţe şi îngrăşăminte pentru următorul sezon de însămânţare, a declarat Jakob Kern, la o conferinţă de presă organizată la Geneva.

Oficialul de la WFP a menţionat o declaraţie a Ministerului Agriculturii de la Kiev, potrivit căruia Ucraina obişnuia să îşi exporte aproape toate cerealele şi oleaginoasele, până la şase milioane de tone pe lună, prin porturile maritime, însă acum acestea sunt blocate de conflict.

“Oficialii ministerului ne-au spus săptămâna trecută că principala lor îngrijorare la acest moment este lipsa de capacităţi de stocare în care să fie depozitată recolta de cereale din 2022. O cantitate estimată la 15 milioane de tone de cereale nu îşi va găsi locul în silozurile din Ucraina”, a spus Jak

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!