2.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Agribusiness – Microgreens România atrage investiții de 500.000 Euro de la membrii Board-ului Norofert și anunță listarea la bursă – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Compania a fost înființată în septembrie 2014 de către Cristian Tudor, iar în ultimii trei ani Microgreens s-a concentrat pe dezvoltarea de soluții tehnologice pentru agricultură verticală și pe cultivarea de alimente funcționale fresh (salate... Această linie de business va opera sub brandul „Plant’d”, prin care compania dorește să devină un jucător important în Europa de Sud-Est în domeniul soluțiilor la cheie de agricultură verticală indoor... Vlad Popescu, Marius Alexe și Alex Cristescu – acționari și membri în Consiliul de Administrație al Norofert – s-au alăturat Fresh Microgreens, aducând în companie experiența lor antreprenorială și o investiție proprie de 500.000 euro... Fresh Microgreens este cel mai mare producător de microplante și specialități culinare din România, fiind furnizor atât pentru industria HoReCa, cât și pentru hypermarket-urile Metro, Carrefour, Kaufland..

La împlinirea a șapte ani de activitate pe piața din România, Fresh Microgreens, cunoscut sub brandul Microgreens România, intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Vlad Popescu, Marius Alexe și Alex Cristescu – acționari și membri în Consiliul de Administrație al Norofert – s-au alăturat Fresh Microgreens, aducând în companie experiența lor antreprenorială și o investiție proprie de 500.000 euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Fresh Microgreens este cel mai mare producător de microplante și specialități culinare din România, fiind furnizor atât pentru industria HoReCa, cât și pentru hypermarket-urile Metro, Carrefour, Kaufland.

Compania a fost înființată în septembrie 2014 de către Cristian Tudor, iar în ultimii trei ani Microgreens s-a concentrat pe dezvoltarea de soluții tehnologice pentru agricultură verticală și pe cultivarea de alimente funcționale fresh (salate, microplante etc). Această direcție din ultimii ani este și cea care atrage investițiile, datorită potențialului său.

Cristian Tudor, 31 de ani, este CEO și acționarul majoritar al Fresh Microgreens, un pionier al agriculturii moderne în România, aliniate la standarde europene de performanță. A fost premiat de către Forbes România pentru activitatea sa în ediția 2018 „30 sub 30”.

Vlad Popescu, 33 de ani, este CEO Norofert, a preluat compania de la tatăl său în 2015 și a reușit să o aducă în doar 3 ani la nivelul de producător major de inputuri agricole ecologice pe piața europeană. Marius Alexe, 37 de ani, este antreprenor în IT și agricultură, este un investitor și susținător al startup-urilor și companiilor de pe piața AeRO, unde deține pachete minoritare la câteva companii listate în ultimii ani. Alex Cristescu, 31 de ani, este implicat în afacerile din domeniul imobiliar, având o experiență de peste 10 ani în finanțarea, dezvoltarea și operarea clădirilor din portofoliul propriu.

Compania Norofert este cunoscută pentru inovație în domeniul îngrășămintelor ecologice. Este primul producător român de îngrășăminte organice și în prezent deține cea mai mare unitate de producție de profil din România.

Microgreens România va folosi aportul de capital pentru dezvoltarea capacităților de producție a echipamentelor de agricultură verticală și pentru cercetare în domeniul microplantelor.

Această linie de business va opera sub brandul „Plant’d”, prin care compania dorește să devină un jucător important în Europa de Sud-Est în domeniul soluțiilor la cheie de agricultură verticală indoor, atât pentru facilități de cultivare în spații comerciale, cu ajutorul Microserelor, cât și pentru echipamente de cultivare industrială, special proiectate pentru depozite, centre de logistica sau fabrici de procesare.

Fresh Microgreens are în vedere derularea unui Plasament Privat, urmat de o listare pe piața AeRO în prima jumătate a anului 2022.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!