26 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Agribusiness – Ministrul Agriculturii la PROFIT NEWS TV: Exclus să reînviem… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Această măsură se va aplica după 1 august, pentru ca la rectificarea bugetară să fie alocată suma necesară, a mai spus ministrul.

”Casa de Comerț Unirea va fi veriga lipsă între producătorul mic și lanțul comercial și consumatorul final”, a mai spus Chesnoiu, arătând că această măsură se va aplica după 1 august, pentru ca la rectificarea bugetară se fie alocată suma necesară.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre Casa de Comerț Unirea, din pachetul de sprijin pentru populație, că ”va fi veriga lipsă între producătorul mic și lanțul comercial și consumatorul final”. Această măsură se va aplica după 1 august, pentru ca la rectificarea bugetară să fie alocată suma necesară, a mai spus ministrul.

”Este exclus să reînviem magazinele aprozar”, a spus ministrul Adrian Chesnoiu despre Casa de Comerț Unirea, inclusă în pachetul de măsuri Sprijin pentru România.

El a arătat că acest proiect, ”de la momentul înființării ei și până astăzi a fost lăsat de izbeliște”.

”Nu era proiectul lui Daea, era un proiect pentru români. M-am convins, pe baza a ceea ce se întâmplă astăzi, că cerințele fermierilor se îndreaptă spre stat, ne cer să intervenim. Pentru a interveni într-o piață concurențială liberă, trebuie să ai instrumente. Camera de Comerț Unirea trebuie să devină integrator de soluții”, a spus el.

Ministrul a precizat că a văzut ferrmieri care își aruncau marfa, pentru că nu au reușit să se asocieze și să devină cât mai viabili economic, și le lipsește infrastructura de preluare, colectare, selectare pentru comercializarea produselor.

”Casa de Comerț Unirea va fi veriga lipsă între producătorul mic și lanțul comercial și consumatorul final”, a mai spus Chesnoiu, arătând că această măsură se va aplica după 1 august, pentru ca la rectificarea bugetară se fie alocată suma necesară.

Chesnoiu a dat exemplul pachetelor de sprijin precum Tomata și legume în spații protejate, unde deja sunr peste 17.000 de fermieri înscriși. ”Această cantitate produsă în solare trebuie distribuită către piață”, a spus ministrul.

”Vom putea facilita prin Casa de Comerț semnarea de contracte cu marile lanțuri alimentare”, a mai spus Adrian Chesnoiu, precizând că prin Casa Unirea își propun să unească producătorii, dar și să îi ajute să se pregătească profesional, pentru administarea unei cooperative, să înțeleagă comerțul și economia de piață.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!