3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Agribusiness – Ministrul Mediului vizează din nou urșii: Exemplarele agresive… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că urșii care circulă pe stradă, care pun în pericol viața oamenilor trebuie relocați, iar în cazul în care animalele devin agresive există posibilitatea extragerii acestora, menționând că trei exemplare au fost împușcate după apariția Ordonanței de Urgență care reglementează aceste situații... Noi avem o procedură de achiziție publică pentru colare astfel încât (.) toate exemplarele relocate să fie dotate cu asemenea aparatură și să urmărim traseul parcurs de exemplarele relocate... Tanczos Barna a fost întrebat despre faptul că apar pe rețelele de socializare imagini din Sinaia, de pe camere de surpaveghere, în care pot fi văzuți urși pe străzi și ce se poate face în aceste situații... "Sinaia și imaginile care m-au șocat și pe mine… Avem de câteva luni de zile în vigoare o Ordonanță de Urgență, care permite primăriilor să intervină în asemenea situații... Avem cel puțin trei intervenții de extragere prin împușcare pentru că în momentul în care exemplarele respective au fost … încerca echipa să le îndepărteze sau să le reloce au atacat și atunci se poate interveni inclusiv prin extragere în intravilan.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că urșii care circulă pe stradă, care pun în pericol viața oamenilor trebuie relocați, iar în cazul în care animalele devin agresive există posibilitatea extragerii acestora, menționând că trei exemplare au fost împușcate după apariția Ordonanței de Urgență care reglementează aceste situații.

Tanczos Barna a fost întrebat despre faptul că apar pe rețelele de socializare imagini din Sinaia, de pe camere de surpaveghere, în care pot fi văzuți urși pe străzi și ce se poate face în aceste situații, arată news.ro.

“Sinaia și imaginile care m-au șocat și pe mine… Avem de câteva luni de zile în vigoare o Ordonanță de Urgență, care permite primăriilor să intervină în asemenea situații, permite intervenția graduală. În situațiile de genul acesta, unde ursul revine în fiecare zi, în fiecare seară, prima măsură este relocarea. Acolo trebuie primăria să convoace acea comisie, acea echipă de intervenție și să reloce exemplarul sau exemplarele de urs. Există practică deja în acest sens. Ultima cifră pe care o am este 67 de intervenții, dar cred că în momentul de față ne apropiem de 100 de intervenții pe această ordonanță de urgență. Ele sunt în mod transparent puse pe site-ul ministerului, pot fi verificate în ce oraș, ce măsură, cu ce metodă s-a intervenit”, a afirmat ministrul Mediului.

El a precizat că la Brașov au fost făcute mai multe relocări, iar urșii nu s-au întors.

“La Brașov, de exemplu, s-au făcut mai multe relocări. Din câte știu, aceste exemplare nu s-au întors. Noi avem o procedură de achiziție publică pentru colare astfel încât (…) toate exemplarele relocate să fie dotate cu asemenea aparatură și să urmărim traseul parcurs de exemplarele relocate, din punct de vedere științific vor fi informații foarte utile pentru că foarte mult state membre din UE spun că relocarea nu mai este o soluție viabilă pe termen mediu, lung, exemplarele se întorc foarte des și vrem să avem date în acest sens și din România”, a explicat ministrul Mediului.

El a afirmat că urșii care circulă pe stradă trebuie relocați, iar dacă devin agresivi, împușcați.

“Trebuie scoase din intravilan, exemplarele care circulă pe stradă, exemplarele care revin în mod constant, exemplarele care pun în pericol viața oamenilor trebuie relocate. În cazul în care sunt agresive, există posibilitatea extragerii acestora. Avem cel puțin trei intervenții de extragere prin împușcare pentru că în momentul în care exemplarele respective au fost … încerca echipa să le îndepărteze sau să le reloce au atacat și atunci se poate interveni inclusiv prin extragere în intravilan, pe baza acestei ordonanțe putem să apărăm cetățenii dacă primăriile iau măsurile care sunt permise prin OUG”, a menționat Tanczos Barna.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!