28.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Agribusiness – Parlamentul dă liber la vânătoarea a zeci de specii de păsări,… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Pierderile Vodafone în România s-au dublat și au depășit 400 milioane de lei, o premieră pentru exercițiile financiare aferente ultimilor 13 ani.

Proiectul, adoptat inițial în noiembrie 2021, a fost criticat atât de opoziție, dar și de Societatea Ornitologică Română, la solicitarea căreia președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să revină asupra perevederilor adoptate.

Parlamentul, prin votul PSD, PNL și UDMR, a adoptat, din nou, fără modificări, un proiect de lege care permite vânătoarea păsărilor fără limite anuale, proiect în privința căruia specialiștii au cerut criterii șttințifice de stabilire a cotelor anuale, iar președintele Iohannis a solicitat reexeminarea.

Proiectul, adoptat inițial în noiembrie 2021, a fost criticat atât de opoziție, dar și de Societatea Ornitologică Română, la solicitarea căreia președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să revină asupra perevederilor adoptate.

Proiectul de lege aduce două modificări esențiale legislației în vigoare.

În primul rând, este eliminat sistemul de cote de vânătoare anuale pentru speciile de păsări migratoare și este înlocuit cu un număr maxim admis zilnic, din fiecare specie de păsări, pentru un vânător.

O a doua modificare prevede diminuarea timpului de stagiatură necesar dobândirii calității de vânător.

Societatea Ornitologică Română a sesizat printr-o scrisoare oficială Administrația Prezidențială în legătură cu aceste modifiări, solicitând președintelui Iohannis să nu promulge noul proiect pentru că poate produce ”efecte dezastruoase asupra biodiversității”.

Specialiștii avertizau astfel că sunt puse în pericol mai multe specii de păsări, cotele posibile de vântoare pentru acestea putând crește de la câteva mii sau zeci de mii la sute de mii anual sau chiar la peste un un milion pentru anumite specii. 

Șeful statului a solicitat la rândul său aleșilor reexminarea proiectului, cu astfel de argumente, dar solicitarea acestuia a fost ignorată. La cererea președintelui senatorii au întocmit inițial un raport de respingerea a legii, însă proiectula. fost retrimis la comisii, de unde s-a întors cu raport de admitere a proiectului fără nicio modificare față de forma adoptată.

Deputațiil, la rândul lor, prin votul majorități de guvernământ, au ignorat solicitările specialiștilor și pe cele ale președintelui, votând, încă o dată, fără nicio modificare proiectul.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!