1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Agribusiness – Petre Daea, la ședința cu miniștii UE: Din cauza creșterii prețurilor la inputuri, fermierii nu mai fac profit – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Din cauza creșterii prețurilor la inputuri fermierii noștri sunt tot mai mult în imposibilitatea de a obține profit, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Consiliul Informal al Miniștrilor agriculturii, eveniment ce a avut loc săptămâna aceasta la Praga, în Cehia.

Presiunea produselor din țări terțe reprezintă o provocare enormă pentru competitivitatea produselor europene și trebuie ca aceste produse să respecte aceleași standarde înalte aplicate de fermierii noștri.

În plus, delocalizarea producției agricole europene va conduce la schimbări profunde privind mediul cu amprentă deosebită privind despăduririle”, a spus Petre Daea la intervenția cu privire la acțiunile ce trebuie luate pentru a asigura securitatea alimentară globală...

Din cauza creșterii prețurilor la inputuri fermierii noștri sunt tot mai mult în imposibilitatea de a obține profit, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Consiliul Informal al Miniștrilor agriculturii, eveniment ce a avut loc săptămâna aceasta la Praga, în Cehia.

”Din cauza creșterii prețurilor la inputuri fermierii noștri sunt tot mai mult în imposibilitatea de a obține profit. Dacă nu luăm la timp măsuri serioase de susținere la nivel european, îi putem pierde, iar fără ei nu există hrană. Presiunea produselor din țări terțe reprezintă o provocare enormă pentru competitivitatea produselor europene și trebuie ca aceste produse să respecte aceleași standarde înalte aplicate de fermierii noștri. În plus, delocalizarea producției agricole europene va conduce la schimbări profunde privind mediul cu amprentă deosebită privind despăduririle”, a spus Petre Daea la intervenția cu privire la acțiunile ce trebuie luate pentru a asigura securitatea alimentară globală.

”Provocările actuale se suprapun peste cele reprezentate de tranziția către sisteme alimentare durabile și necesită eforturi sporite la nivelul UE, dar și la nivel mondial. Eforturile trebuie să vizeze implicarea activă și responsabilizarea tuturor actorilor în toate etapele sistemului alimentar. Obiectivele ambițioase stabilite de Pactul Verde european ar putea ajuta la transformarea agriculturii într-un model mai durabil, dar trebuie să avem mare grijă să nu punem în pericol securitatea alimentară și competitivitatea agriculturii din UE”, a mai subliniat Petre Daea în intervenția sa, potrivit unui comunicat de presă al MADR.

Ministrul Agriculturii a precizat că lanțurile scurte de aprovizionare reprezintă o soluție pentru reducerea impactului de mediu și facilitarea tranziției către sisteme alimentare durabile.

”O altă mare provocare care necesită atenție o reprezintă creșterile de prețuri la consumator, cu riscul ca anumite categorii să nu-și mai poată asigura necesarul de hrană. Desigur, soluții general valabile nu sunt ușor de găsit, dar o abordare rațională ar fi să ținem seama de diferențele dintre sectoarele agricole ale statelor membre și de soluțiile diferite pe care acestea le pot aplica pentru a putea furniza alimente sănătoase la prețuri accesibile”, a concluzionat Petre Daea pe acest subiect.

Ministrul Petre Daea a participat în perioada 14-16 septembrie la reuniunea informală a miniștrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, ce a avut loc la Praga, Republica Cehă. Discuțiile din cadrul sesiunii plenare s-au axat pe tema:„Asigurarea securității alimentare – Rolul agriculturii și alimentelor UE în producția globală durabilă de alimente”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!