2.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Agribusiness – Preţul grâului a crescut cu peste 50% într-un an, până la 290 euro/tonă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... De la data de 30 octombrie a anului trecut până la finalul lu nii octombrie a anului 2021, preţul grâului a crescut cu 100 de euro/tonă, adică cu 50%, până la 290 de euro/tonă, ara tă un raport al Romanian AGRI Column realizat pe ba za datelor de pe bursa paneuropeană Euronext de la Paris... În 12 aprilie, o zi fatidică, Rusia a spus că are probleme cu îngheţul în regiunea Volga şi a crescut foarte mult preţul“, a explicat pentru ZF Cezar Gheor ghe, expert analist pe piaţa comerţului cu cereale şi fon dator al Casei de Trading a Fermierilor, care reali zează ra poartele Romanian AGRI Column..

De la data de 30 octombrie a anului trecut până la finalul lu­nii octombrie a anului 2021, preţul grâului a crescut cu 100 de euro/tonă, adică cu 50%, până la 290 de euro/tonă, ara­tă un raport al Romanian AGRI Column realizat pe ba­za datelor de pe bursa paneuropeană Euronext de la Paris.

„Ceea ce vedeam în 30.10.2020 era un preţ al grâului de 190 euro/tonă pe bursa Euronext. Atunci, băncile au început să tipărească bani pentru a susţine economia şi angajaţii să consume în combaterea efectelor pandemiei. De acolo a pornit creşterea preţului grâului, dar nu au fost fluctuaţii mari. În 12 aprilie, o zi fatidică, Rusia a spus că are probleme cu îngheţul în regiunea Volga şi a crescut foarte mult preţul“, a explicat pentru ZF Cezar Gheor­ghe, expert analist pe piaţa comerţului cu cereale şi fon­dator al Casei de Trading a Fermierilor, care reali­zează ra­poartele Romanian AGRI Column.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!