1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Agribusiness – Producătorul de alimente „verzi“ Verdino, cofondat de Raul Ciurtin, atrage 4 mil. euro de la investitori pentru internaţionalizare. Un nou fond de investiţii pariază cea mai mare parte a sumei. Compania a început producţia de alimente pe bază de proteine de mazăre la finalul anului 2018 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Verdino Green Foods, pro ducător român de produse alimentare pe bază de proteine de mazăre, cofondat de antreprenorul Raul Ciurtin, a atras peste 4 milioane de euro de la investitori pentru dezvoltare şi interna ţionalizare, spun sursele ZF... Compania care pariază pe produse vegetale, alternative la carne, şi care are în portofoliu burgeri, mici sau salam din proteină din mazăre, vizează creşterea vânzărilor cu 100 de milioane de euro în următorii cinci ani..

În 2020 afacerile au ajuns la 10,5 mil. lei (2 mil. euro), plus 27%.

Verdino Green Foods, pro­ducător român de produse alimentare pe bază de proteine de mazăre, cofondat de antreprenorul Raul Ciurtin, a atras peste 4 milioane de euro de la investitori pentru dezvoltare şi interna­ţionalizare, spun sursele ZF. Cea mai mare parte a sumei a fost pariată de BlackPeak Capital, un fond de investiţii ce figurează a avea sediul central în Bulgaria, dar care are şi birouri la Bucureşti, Ljubliana şi Viena. Noii acţionari au preluat un pachet minoritar în cadrul companiei.

Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea producţiei şi totodată pentru creşterea vânzărilor la nivel internaţional. Compania care pariază pe produse vegetale, alternative la carne, şi care are în portofoliu burgeri, mici sau salam din proteină din mazăre, vizează creşterea vânzărilor cu 100 de milioane de euro în următorii cinci ani. Spre comparaţie, Verdino a avut în 2020 afaceri de 2 mil. euro, plus 27%.  Compania a început producţia de alimente pe bază de proteine de mazăre la finalul anului 2018, într-o vreme în care consumul de alimente vegetariene şi vegane era pe un trend puternic ascendent în România şi în lume.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!