18.3 C
București
vineri, mai 20, 2022

Agribusiness – Purcari, singura companie moldovenească listată la o bursă… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

În ceea ce privește investițiile pentru anul acesta, Eugen Comendant spune că au fost amânate pentru 2023, pentru a menține bilanțul puternic.

Compania a vândut 5 milioane de sticle de vin roșu, alb, rose și spumant în 2021, în creștere de la 3 milioane în anul precedent, 80% dintre acestea fiind destinate exportului.

Veniturile au crescut cu 75% de la oferta publică inițială din 2018, potrivit unui raport pentru adunarea generală anuală a companiei din 28 aprilie.

Producătorul de vin Purcari Wineries, singura companie moldovenească listată la o bursă de valori străină, respectiv Bursa de Valori București, amână investițiile planificate pe anul acesta, pentru a menține bilanțul puternic, deși compania nu a fost afectată semnificativ de războiul din Ucraina

În ceea ce privește investițiile pentru anul acesta, Eugen Comendant spune că au fost amânate pentru 2023, pentru a menține bilanțul puternic. 

„Dar este business as usual. Și faptul că am propus acordarea dividendelor și a fost aprobată arată că stăm pe un bilanț puternic. Credem în continuare în abilitatea noastră de a crește businessul. Noi continuăm să fim agresivi pe partea de business, ne dorim creșteri în piețele în care suntem prezenți, dar și să intrăm pe piețe noi. Suntem axați în continuare și pe partea de M&A”, mai spune el.

„Suntem subapreciați la nivel de preț dacă e să ne comparăm cu alte companii din industrie. Trebuie să vedem cum va evolua războiului. Atunci când se va finaliza războiul, acest apetit al investitorilor va reveni pentru compania Purcari”, afirmă Eugen Comendant. 

Compania a vândut 5 milioane de sticle de vin roșu, alb, rose și spumant în 2021, în creștere de la 3 milioane în anul precedent, 80% dintre acestea fiind destinate exportului. Veniturile au crescut cu 75% de la oferta publică inițială din 2018, potrivit unui raport pentru adunarea generală anuală a companiei din 28 aprilie.

„Anul 2020 a fost unul dintre primii ani din istoria recentă cu o secetă puternică. Producția a fost afectată. La fel și 2021 a fost un an relativ dificil din acest punct de vedere. Pentru anul  acesta derulăm un proiect de implementare a unui sistem de irigare, care în două luni va fi finalizat, și astfel eliminăm orice risc pentru podgoriile Purcari. Iar în 2023 vom implementa un sistem de irigare pentru alte 600 de hectare, aproape jumătate din hectarele pe care le deține grupul în Republica Moldova și România”, mai spune directorul operațional al Purcari Wineries. 

Planurile companiei includ și achiziția de noi terenuri pentru extinderea producției. 

„În fiecare an vrem să achiziționăm terenuri și să le cultivăm cu viță de vie. Spre exemplu, în România, recent am achiziționat un producător de struguri ce a suplimentat cu încă 50 de hectare de viță de vie, și am mai cumpărat încă 25 de hectare de teren, care va fi cultivat pe viitor. Noi adăugăm oricum câte 50 de hectare în fiecare an”, adaugă acesta.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!