20 C
București
luni, mai 23, 2022

Agribusiness – Rusia interzice exportul de semințe de floarea soarelui și impune cote la exportul de ulei de floarea soarelui – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ucraina și Rusia sunt cei mai mari producători mondiali de ulei de floarea soarelui, iar India este unul din principalii clienți, scrie Digi 24.

„În contextul creșterii explozive a prețurilor mondiale la ulei și semințe de floarea soarelui, există în prezent o cerere crescută pentru produsele rusești”, a precizat Ministerul rus al Agriculturii într-un comunicat de presă.

Exportul de semințe de floarea soarelui va fi interzis începând din 1 aprilie și până la data de 31 august, iar o cotă la export de 1,5 milioane de tone va fi impusă la uleiul de floarea soarelui începând din 15 aprilie și până la data de 31 august...

Rusia va interzice exportul de semințe de floarea soarelui, începând de vineri și până la finele lunii august, și, de asemenea, va impune cote la exporturile de ulei de floarea soarelui, în ideea de a evita problemele de aprovizionare și a reduce presiunile asupra prețurilor de pe piața locală, a anunțat joi Ministerul rus al Agriculturii, informează Reuters.

Ucraina și Rusia sunt cei mai mari producători mondiali de ulei de floarea soarelui, iar India este unul din principalii clienți, scrie Digi 24.

„În contextul creșterii explozive a prețurilor mondiale la ulei și semințe de floarea soarelui, există în prezent o cerere crescută pentru produsele rusești”, a precizat Ministerul rus al Agriculturii într-un comunicat de presă.

Exportul de semințe de floarea soarelui va fi interzis începând din 1 aprilie și până la data de 31 august, iar o cotă la export de 1,5 milioane de tone va fi impusă la uleiul de floarea soarelui începând din 15 aprilie și până la data de 31 august, se arată în comunicatul Ministerului rus al Agriculturii. În plus, va fi introdusă o cotă de export de 700.000 de tone pentru șrotul de floarea soarelui.

Potrivit unor oficialii din industria alimentară citați de Reuters, India a încheiat un contract pentru a cumpăra 45.000 de tone de ulei de floarea soarelui rusesc la un preț record, cu livrare în luna aprilie, în contextul în care prețurile locale la uleiurile alimentare au explodat odată cu încetarea livrărilor din Ucraina. Dealerii susțin că uleiul de floarea soarelui din Rusia este oferit în India la un preț record de 2.150 de dolari pe tonă, inclusiv costurile cu asigurarea și transportul (CIF), comparativ cu 1.767 de dolari pe tonă pentru uleiul de soia și 1.720 de dolari pe tonă pentru uleiul de palmier.

Ministerul rus al Agriculturii aprecia încă de săptămâna trecută că Moscova ar trebui să introducă cote la export pentru uleiul de floarea soarelui pentru a „menține stabilitatea” aprovizionării pieței locale. Rusia a început să ia măsuri pentru a garanta aprovizionarea cu alimente a pieței locale după ce Occidentul a impus sancțiuni în urma invadării Ucrainei.

„Acest set de măsuri va elimina posibilitatea unor crize de aprovizionare, precum și majorarea semnificativă a costului materiilor prime și a produselor de importanță socială în Rusia”, subliniază Ministerul rus al Agriculturii în comunicatul de presă difuzat joi.

Guvernul ucrainean a decis să introducă restricții la exportul anumitor produse agricole încă de la începutul acestei luni. Potrivit unui decret guvernamental , va fi nevoie de o licență specială pentru a putea exporta grâu, porumb, ulei de floarea soarelui, carne de pui și ouă. Ucraina este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de cereale și uleiuri vegetale, mai informează Reuters, citată de Agerpres.

Ofensiva militară rusească a perturbat exporturile și amenință cotațiile la produse agricole, Rusia și Ucraina fiind două țări importante pentru aprovizionarea cu materii prime agricole.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!