3.9 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Agribusiness – Rusia va limita exporturile de îngrășăminte pentru a-și asigura aprovizionarea internă – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Rusia intenționează să introducă, pentru o perioadă de șase luni, cote la unele exporturi de îngrășăminte, în ideea de a garanta aprovizionarea pieței interne și a limita costurile pentru fermierii ruși, după ce criza energetică mondială a dus la explozia prețurilor la îngrășămintele pe bază de azot, transmite Bloomberg... Decizia autorităților ruse, anunțată miercuri de premierul Mihail Mișustin la finalul unei reuniuni a cabinetului de la Moscova, vine după ce președintele Vladimir Putin a cerut măsuri pentru a garanta aprovizionarea cu îngrășăminte a fermierilor ruși..

Rusia intenționează să introducă, pentru o perioadă de șase luni, cote la unele exporturi de îngrășăminte, în ideea de a garanta aprovizionarea pieței interne și a limita costurile pentru fermierii ruși, după ce criza energetică mondială a dus la explozia prețurilor la îngrășămintele pe bază de azot, transmite Bloomberg.

Limitarea exporturilor rusești de îngrășăminte vine în contextul în care creșterea cu 300% a prețului gazelor naturale a forțat unele fabrici de îngrășăminte să oprească producția. Această limitare riscă să afecteze recoltele agricole de anul următor și să accelereze inflația produselor alimentare, scrie Agerpres.

Decizia autorităților ruse, anunțată miercuri de premierul Mihail Mișustin la finalul unei reuniuni a cabinetului de la Moscova, vine după ce președintele Vladimir Putin a cerut măsuri pentru a garanta aprovizionarea cu îngrășăminte a fermierilor ruși. Aceasta este de asemenea și cea mai recentă măsură a autorităților ruse pentru a ține sub control prețurile la produsele agricole, după taxele la exporturile de grâu introduse în acest an.

Guvernul rus va limita exporturile de îngrășăminte de azot la 5,9 milioane de tone iar livrările de îngrășăminte complexe care conțin azot vor fi limitate la 5,35 milioane de tone. Măsurile vor intra în vigoare la începutul lunii decembrie, susține agenția de presă Interfax.

Cel mai probabil, aceste cote nu vor avea un impact deosebit asupra exporturilor pentru că sunt în linie cu cantitățile pe care Rusia le exportă deja, susține Elena Sakhnova, analist la VTB Capital. “Foarte multe vor depinde de cum va fi împărțită cota la îngrășămintele de azot între diferitele tipuri de îngrășăminte”, a spus Sakhnova. Potrivit acesteia, fermierii ruși utilizează în principal azotatul de amoniu pentru fertilizarea de primăvară, în timp ce ureea este principalul îngrășământ pe bază de azot în Europa, astfel că fermierii europeni ar putea să se confrunte cu prețuri mai mari.

Fermierii europeni și-au exprimat deja îngrijorările cu privire la aprovizionarea cu îngrășăminte pentru primăvară, când se fertilizează culturile de cereale pentru a crește randamentele și calitatea. Luna trecută organizațiile care îi reprezintă pe fermierii francezi au avertizat că prețurile la azot s-au tripla și există riscul unor crize de aprovizionare cu îngrășăminte. China a limitat și ea exporturile pentru a asigura aprovizionarea internă.

“O cotă la exporturile rusești va pune și mai multe presiune pe o piață mondială care caută cu disperare oferte”, spune Alexis Maxwell, analist la Green Markets.

Producătorii ruși de îngrășăminte au profitat în ultima vreme de criza energetică mondială care a afectat aprovizionarea cu îngrășăminte, pentru că prețurile lor la gaze naturale sunt fixe, spre deosebire de rivalii lor din alte țări. Luna trecută producătorii ruși au prelungit, până la finele anului, decizia de înghețare a prețurilor pentru clienții interni. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!