1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Agribusiness – Să nu daţi vina pe Baubau. Criza va fura Crăciunul anul acesta. Brazii vor fi mai scumpi, iar cadoul s-ar putea să rămână mult şi bine într-un container – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... „Cei care speră să cum pe re un pom de Crăciun sau deco ra ţiuni în acest sezon ar trebui să por nească mai devreme la cumpărături, ris când în caz contrar să plătească foarte mult sau să nu se aleagă cu nimic“... Chris Butler, CEO al National Tree Company: Cei care speră să cumpere un pom de Crăciun sau decoraţiuni în acest sezon ar trebui să pornească mai devreme la cumpărături... Penuriile de materii prime, blocajele din tran spor tul maritim şi în tre ru perile de electricitate cu care se confruntă ora şul chinez Yiwu, pro du cătorul majorităţii de co raţiunilor de Crăciun exportate de China.

Consumatorii din întreaga lume sunt îndemnaţi să-şi înceapă devreme cumpărăturile de Crăciun în condiţiile în care criza lanţurilor de aprovizionare declanşată de pandemie continuă în forţă.
Lanţurile de aprovizionare de pretutindeni au suferit perturbări masive în acest an, de la crize de containere, la inundaţii, închideri de porturi pe fondul unor noi focare de coronavirus, iar crizele de energie din China şi Europa s-au adăugat în ultima vreme ca factor perturbator al transportului maritim.

Companiile avertizează că va exista o cerere uriaşă de decoraţiuni de Crăciun. „Cei care speră să cum­pe­re un pom de Crăciun sau deco­ra­ţiuni în acest sezon ar trebui să por­nească mai devreme la cumpărături, ris­când în caz contrar să plătească foarte mult sau să nu se aleagă cu nimic“, avertizează Chris Butler, CEO al National Tree Company, care arată că această situaţie se datorează per­tur­bă­rii lanţului de aprovizionare din China.
Preţuri mari sau rafturi goale, cu asta s-ar putea confrunta consu­matorii din întreaga lume.
Penuriile de materii prime, blocajele din tran­spor­tul maritim şi în­tre­ru­perile de electricitate cu care se confruntă ora­şul chinez Yiwu, pro­du­cătorul majorităţii de­co­raţiunilor de Crăciun exportate de China, vor însemna preţuri mai mari în întreaga lume, scrie Bloomberg.
„În ultimă instanţă, costurile vor fi suportate de către consumatori“, arată Ding Shuang, economist-şef în cadrul Standard Chartered Plc.
Pentru milioane de oameni, Crăciunul nu ar fi posibil fără China, multe din cadourile găsite sub brazii de Crăciun din întreaga lume fiind fabricate acolo, notează BBC.

De săptămâni întregi, însă porturile din multe ţări sunt din ce în ce mai aglomerate, iar retailerii trag semnalul de alarmă că livrările pentru acest sezon al sărbătorilor de iarnă ar putea fi întârziate.
Chiar dacă o jucărie preferată ar pleca din China astăzi, aceasta nu va ajunge în magazinele din Europa sau SUA la timp pentru Crăciun.
Şi livrările de cărţi de Crăciun ar putea avea de suferit pe fondul crizei lanţurilor de aprovizionare.
Nemţii au inclus deja cărţile pe lista achiziţiilor de panică pentru Crăciun, notează Times. Germania se confruntă cu o criză de hârtie atât de acută, încât unul dintre cei mai mari publisheri ai ţării i-a avertizat pe cei care-şi fac cumpărăturile de Crăciun să cumpere cărţi de pe acum.
Avertismente similare vin şi din Marea Britanie, dar şi din Franţa.
În Franţa, după presă, penuria de hârtie este resimţită şi industria de publishing, scrie Le Figaro. Cu câteva săptămâni până la Crăciun, anumiţi francezi riscă să nu găsească în librării cărţile preferate.
 
Chris Butler, CEO al National Tree Company: Cei care speră să cumpere un pom de Crăciun sau decoraţiuni în acest sezon ar trebui să pornească mai devreme la cumpărături, riscând în caz contrar să plătească foarte mult sau să nu se aleagă cu nimic.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!