2.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Agribusiness – Sute de fermieri rămân fără contract după ce o mare fabrică din Franța trece pe laptele de ovăz! – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Mai exact, este vorba despre lapte de ovăz din care se va produce și iaurt.Cererea de lapte vegetal – în creștereMișcarea gigantului francez vine ca un răspuns la cererea în creștere pentru produsele vegetale... Peste 200 de fermieri vor rămâne fără contracte pentru preluarea laptelui, iar efectul se poate rostogoli într-un preț mai mic pentru toți fermierii francezi.Danone a anunțat că.

Sute de fermieri francezi vor rămâne fără contracte pentru predarea laptelui. Motivul este legat de transformarea unei mari unități de procesare în fabrică de lapte vegetal.

Danone a luat decizia ca una dintre marile sale unități de procesare să fie trecută pe producția de lactate vegetale. Mai exact, este vorba despre lapte de ovăz din care se va produce și iaurt.

Cererea de lapte vegetal – în creștere

Mișcarea gigantului francez vine ca un răspuns la cererea în creștere pentru produsele vegetale, însă decizia lovește puternic industria fermelor de lapte, potrivit unei analize publicate de Agrarheute.com. Peste 200 de fermieri vor rămâne fără contracte pentru preluarea laptelui, iar efectul se poate rostogoli într-un preț mai mic pentru toți fermierii francezi.

Danone a anunțat că, de anul viitor, uzina din Villecomtal-sur-Arros (Gers) va fi complet transformată într-o unitate specializată în producția de băuturi pe bază de plante. Piața alimentelor vegetale s-a triplat în ultimii șapte ani și „ar trebui să crească cu 50% în Franța până în 2025, în timp ce piața laptelui continuă să se prăbușească”, explică grupul abordarea sa.

Investiție de 43 de milioane de euro în fabrica pentru produsele Alpro

Grupul francez de produse lactate plănuiește să investească aproximativ 43 de milioane de euro în marca sa Alpro pentru două linii de producție de ultimă generație de băuturi pe bază de plante. Planul principal este de a produce „lapte de ovăz” și, într-o măsură mai mică, alte băuturi produse pe bază de orez și nucă de cocos.

Fermierii critică decizia Danone

La începutul acestei săptămâni, Danone a notificat fermierii cu privire la decizia luată. În prezent, la respectiva fabrică de lapte lucrează 160 de angajați și se produc lactate sub mărcile Activita și Danone. Laptele folosit în procesare este colectat de la peste 200 de exploatații din zonă.

„Danone trebuie să ofere soluții și producătorilor de lactate afectați. Nu putem pur și simplu să schimbăm producția și să vindem pe nimic”, a criticat decizia Danone „Fédération nationale des producteurs de lait (FNPL)”, asociația producătorilor francezi de lactate.

Potrivit AFP, Danone nu intenționează să-și reducă producția de iaurt în Franța: „Toate cantitățile de produse din iaurt din Villecomtal-sur-Arros vor fi transferate în celelalte locații ale noastre”, unde sunt planificate și investiții, a spus acesta. Totuși, la celelalte fabrici va fi folosit lapte din surse locale, ceea ce înseamnă că fermierii care furnizează în prezent laptele la Gers trebuie să își caute un nou cumpărător sau trebuie să renunțe la producția de lapte. Danone spune că își dorește „să lucreze îndeaproape cu organizația producătorilor de lapte pentru a găsi soluții concrete care să fie adaptate diferitelor situații ale partenerilor agricoli”.

Producția de lactate vegetale marca Alpro ar urma să fie demarată din toamna anului viitor. ”Prin acest proiect, intenționăm să creștem capacitatea noastră de producție pentru băuturile înlocuitoare de lapte UHT în Franța cu 25% până în 2024”, explică grupul abordarea sa.

Danone a cumpărat marca Alpro de la producătorul de înlocuitori vegetali pentru lapte Whitewave în 2017. La acea vreme, Danone, cel mai mare producător de iaurt din lume a pus pe masă 12,5 miliarde de dolari, în jur de 11,3 miliarde de euro.e

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!