5.8 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Agribusiness – Tranzacție agribusiness – Maxagro, înființată în Timiș de o familie de etnici slovaci, cumpără o fermă în România de la belgieni – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ferma a avut anul trecut afaceri de 1,2 milioane lei și o pierdere de circa 1 milion lei.

Fondat în 1993 de familia de etnici slovaci Zifceak, Maxagro Group cultivă, în prezent, circa 12.000 de hectare în scopuri agricole.

Maxagro deține și 10 silozuri pentru stocarea cerealelor, cu o capacitate totală de 25.000 de tone, o hală pentru depozitare cu o capacitate de 12.000 de tone, o fermă de aproximativ 2.000 de vaci și o instalație de biogaz și asigură servicii în domeniile transportului de mărfuri și construcții.

Compania românească agricolă Maxagro, înființată în Timiș de o familie de etnici slovaci, aflată la un moment dat în cărțile americanilor de la PHI Group, cumpără Ferma Birda, o exploatație agricolă cu un domeniu agricol arabil de 1.600 hectare, convertit integral la agricultura ecologică, și cu un depozit cu o capacitate totală de 7.500 tone, de la antreprenorii belgieni Pierre și Vincent Riga, relevă date analizate de Profit.ro.

Tranzacția este semnată la prețul de 5,6 milioane euro.

Ferma a avut anul trecut afaceri de 1,2 milioane lei și o pierdere de circa 1 milion lei.

Fondat în 1993 de familia de etnici slovaci Zifceak, Maxagro Group cultivă, în prezent, circa 12.000 de hectare în scopuri agricole. Maxagro deține și 10 silozuri pentru stocarea cerealelor, cu o capacitate totală de 25.000 de tone, o hală pentru depozitare cu o capacitate de 12.000 de tone, o fermă de aproximativ 2.000 de vaci și o instalație de biogaz și asigură servicii în domeniile transportului de mărfuri și construcții.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 73,2 milioane lei și un profit net de 12,7 milioane lei, cu circa 30 de angajați.

În 2017 era anunțat că grupul american PHI, specializat în investiții în domeniul resurselor naturale și agricultură, a semnat un acord angajant în vederea achiziției unui pachet de 51% din acțiunile Maxagro. Americanii spuneau că vor să strângă 50 milioane de dolari pentru extinderea afacerilor Maxagro. Tranzacția nu a mai fost însă finalizată, iar americanii s-au concentrat pe achiziții în Vietnam și Thailanda, ca și pe cultivarea de cannabis medicinal în Transilvania.

PHI Group a fost înființată în Las Vegas, Nevada, în 1982. Fondul investește în principal în active din agricultură, energie și resurse naturale, furnizând și servicii de consultanță în fuziuni și achiziții prin intermediul subsidiarei PHI Capital Holdings.

Cele două companii au încheiat anterior un parteneriat pentru dezvoltarea unui program de agricultură organică în județul Timiș.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!