12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

Agribusiness – Tranzacție – Pilis Food, controlat de Puiu Elisei, cu cetățenie canadiană, cumpără East Champion Union Cooperativa Agricolă, aflată în faliment – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Compania Pilis Food, fondată de Puiu Elisei, fermier din regiunea Călărași, a preluat fabrica de compost pentru ciuperci East Champion Union Cooperativa Agricolă, aflată în faliment, cu circa 840.000 euro, în urma unei licitații.

Pentru anul trecut, fără afaceri raportate, pierderile sunt indicate la 3,9 milioane lei, iar datoriile totale, la 48,1 milioane lei Licitația s-a desfășurat după regula licitației competitive ”olandeze”, respectiv la un preț în urcare sau în scădere, în funcție de raportul dintre cerere și ofertă.

Compania Pilis Food, fondată de Puiu Elisei, fermier din regiunea Călărași, a preluat fabrica de compost pentru ciuperci East Champion Union Cooperativa Agricolă, aflată în faliment, cu circa 840.000 euro, în urma unei licitații.

Banii vor fi redistribuiți acum către creditori.

Fabrica este în localitatea Axintele, județul Ialomița, având un teren intravilan în suprafață de 23.300 metri pătrați și mai multe construcții prevăzute cu echipamente tehnologice.

Pentru anul trecut, fără afaceri raportate, pierderile sunt indicate la 3,9 milioane lei, iar datoriile totale, la 48,1 milioane lei

Licitația s-a desfășurat după regula licitației competitive ”olandeze”, respectiv la un preț în urcare sau în scădere, în funcție de raportul dintre cerere și ofertă. Oferta primită inițial pentru fabrică a fost de 500.000 de euro, prețul final de vânzare fiind de 841.267 euro. 

„Ca urmare a investiției, compania noastră devine jucătorul principal pe acest segment de interes național. În următoarea perioadă vom investi în retehnologizarea fabricii și în creșterea echipei. Vom recruta un tehnolog specializat și în plus vom crea 30 locuri noi de muncă. Așteptările noastre sunt ca, după ce vom relua producția de compost, în luna septembrie, în zonă să reapară mai multe ciupercării care au ieșit de pe piață  în trecut din cauze de necompetitivitate, pentru că au fost nevoite să importe compost și să producă astfel ciuperci la un cost foarte ridicat. Vizăm o cifră de afaceri de 10 milioane de euro/anual și extinderea chiar și în regiune”, spune Puiu Ilisei, fondator și administrator Pilis Food.

Pilis Food a fost înființată în primăvara anului trecut de Puiu Ilisei, cu cetățenie canadiană. Conform termene.ro, el mai este acționar la firme precum Bărăganu Cooperativa Agricolă (19,5%), Prima Nova Călărași (50%) și Pilis SRL Călărași (100%), ultimul producător de carne de pui cu afaceri de 10,7 milioane lei, un profit net de 207.369 lei și 16 angajați, în 2020.

Tranzacție - Pilis Food, controlat de Puiu Elisei, cu cetățenie canadiană, cumpără East Champion Union Cooperativa Agricolă, aflată în faliment

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!