24.2 C
București
duminică, august 14, 2022

Agribusiness – Ucraina vrea să majoreze exporturile de cereale după ce Polonia a relaxat procedurile vamale – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În primele zece zile ale lunii mai, exporturile de cereale ale Ucrainei s-au redus la jumătate, până la aproximativ 300.000 de tone, de la 667.000 de tone în perioada similară a anului trecut.

Comparativ, înaintea invaziei rusești, Ucraina exporta în fiecare lună până la șase milioane de tone de cereale.

Cifrele oficiale publicate săptămâna trecută arată că de la debutul sezonului agricol curent, care acoperă perioada între luna iulie 2021 și luna iunie 2022, Ucraina a exportat o cantitate de 46,17 milioane de tone de cereale, față de 39,65 milioane de tone în sezonul agricol anterior.

Polonia va simplifica controalele veterinare și va crește numărul de inspectori, în încercarea de a stimula exporturile de cereale ucrainene via teritoriul său, a declarat ministrul Agriculturii din Ucraina, Mykola Solskiy, după semnarea unui acord bilateral, transmite Reuters.

În condițiile în care porturile ucrainene sunt blocate de invazia rusească care a început în februarie, Ucraina, un important cultivator și exportator mondial de cereale, este obligată să își livreze produsele via granițele de vest, bazându-se pe capacitatea limitată a căilor sale ferate și pe micile porturi de la Dunăre, scrie Agerpres.

Traderii și oficialii spun că procedurile vamale și numărul mic de inspectori polonezi limitează cantitățile de cereale ucrainene care trec granița în Polonia.

“Măsurile preconizate vor simplifica semnificativ trecerea graniței pentru bunurile noastre și vor crește volumul exporturilor, ceea ce este prioritatea Ministerului”, a declarat Mykola Solskiy într-un comunicat de presă publicat luni seara.

În primele zece zile ale lunii mai, exporturile de cereale ale Ucrainei s-au redus la jumătate, până la aproximativ 300.000 de tone, de la 667.000 de tone în perioada similară a anului trecut. Comparativ, înaintea invaziei rusești, Ucraina exporta în fiecare lună până la șase milioane de tone de cereale.

Cifrele oficiale publicate săptămâna trecută arată că de la debutul sezonului agricol curent, care acoperă perioada între luna iulie 2021 și luna iunie 2022, Ucraina a exportat o cantitate de 46,17 milioane de tone de cereale, față de 39,65 milioane de tone în sezonul agricol anterior.

Tot conform cifrelor oficiale, în luna aprilie 2022, o cantitate de 3,5 milioane de tone de marfă au fost transportate pe calea ferată peste granițele de vest ale Ucrainei.

Operatorii feroviari pun la punct terminale la graniță pentru a gestiona mărfurile ucrainene, precum și pentru transbordarea mărfurilor din vagoanele de cale ferată cu ecartament mai larg spre cele cu ecartament normal și viceversa.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!