27.9 C
București
joi, septembrie 28, 2023

Agribusiness – UE și-a redus, încă o dată, estimările privind producția de porumb din acest an – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Sistemul MARS de monitorizare a culturilor agricole din UE și-a redus, încă o dată, estimările privind randamentul recoltei de porumb din acest an afectată de secetă, transmite Reuters.

Conform celor mai recent prognoze ale MARS, publicate luni seara, producția medie de porumb la hectar în Uniunea Europeană ar urma să fie de 6,34 tone în acest an, în scădere față de 6,39 tone la hectar cât estima în luna septembrie.

Această revizuire în jos, care vine după o reducere și mai importantă anunțată luna trecută, face ca randamentul prognozat de MARS să fie cu 20% sub nivelul de anul trecut și cu 19% sub media din ultimii cinci ani, scrie Agerpres.

Sistemul MARS de monitorizare a culturilor agricole din UE și-a redus, încă o dată, estimările privind randamentul recoltei de porumb din acest an afectată de secetă, transmite Reuters.

Conform celor mai recent prognoze ale MARS, publicate luni seara, producția medie de porumb la hectar în Uniunea Europeană ar urma să fie de 6,34 tone în acest an, în scădere față de 6,39 tone la hectar cât estima în luna septembrie. Această revizuire în jos, care vine după o reducere și mai importantă anunțată luna trecută, face ca randamentul prognozat de MARS să fie cu 20% sub nivelul de anul trecut și cu 19% sub media din ultimii cinci ani, scrie Agerpres.

De asemenea, randamentele prognozate la culturile de floarea soarelui și soia au fost revizuite și ele de MARS în scădere și acum sunt prognozate să fie cu 16%, respectiv 18% mai mici decât mediile din ultimii cinci ani.

„Pe măsură ce sezonul se apropie de sfârșit, impactul verii secetoase devine și mai clar”, a informat MARS. Potrivit serviciului de monitorizare, ploile puternice care au căzut la sfârșitul verii au întârziat recoltatul porumbului într-o serie de sate membre din est, precum România și Ungaria, fără a aduce beneficii culturilor care erau deja în faza de maturitate.

În cazul României, MARS mizează în prezent pe o producție medie de porumb de 3,94 tone le hectar, cea mai mică din UE, cu 33% sub cea de 5,90 tone la hectar înregistrată anul trecut și cu 34% sub media din ultimii cinci ani.

La floarea soarelui, MARS mizează în prezent, în cazul României, pe o producție medie de 1,97 tone le hectar, cu 25% mai mică decât media din ultimii cinci ani.

La soia boabe, producția din România ar urma să fie în acest an de 1,77 tone la hectar, cu 27% mai mică decât media din ultimii cinci ani.

În schimb, sistemul MARS de monitorizare a culturilor agricole din UE menționează faptul că ploile răspândite au ajutat la însămânțarea cerealelor de iarnă precum grâul, prin refacere umezelii solului. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!