4.1 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Agribusiness – Vara fierbinte și secetoasă a provocat culegerea timpurie a viilor din regiunea franceză Champagne – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O culegere a strugurilor în august, în loc de începutul lunii septembrie, era în trecut o experiență unică în viață în regiunea Champagne, a declarat Charles Philipponnat, președintele podgoriei familiale Philipponnat Champagne, care produce mai multe sute de mii de sticle de șampanie pe an.

În jurul lui, culegătorii angajați pentru acest scurt sezon de recoltare și plătiți în funcție de cantitățile culese munceau cu frenezie în temperaturi care depășeau cu mult pragul de 30 de grade Celsius pe dealurile cu pante adânci...

Producătorii din Franța se așteaptă ca recolta din acest an să producă vinuri de o bună calitate care vor ajunge în magazine, o reușită importantă după ce înghețul și atacurile unor ciuperci au devastat podgoriile în 2021...

Culegătorii de struguri din regiunea Champagne au fost nevoiți să înceapă mai devreme recoltarea din acest an, în contextul în care schimbările climatice i-au obligat pe producătorii celebrului vin spumant din Franța să regândească felul în care vor trebui să fabrice această băutură foarte apreciată în lumea întreagă, informează Reuters.

Temperaturile ridicate și cea mai gravă secetă din istoria măsurătorilor meteorologice au provocat incendii masive de vegetație și au dus la adoptarea unor restricții privind consumul de apă în Franța. Însă ele au accelerat totodată ajungerea strugurilor la maturitate, scrie Agerpres.

O culegere a strugurilor în august, în loc de începutul lunii septembrie, era în trecut o experiență unică în viață în regiunea Champagne, a declarat Charles Philipponnat, președintele podgoriei familiale Philipponnat Champagne, care produce mai multe sute de mii de sticle de șampanie pe an. Acest lucru nu mai este însă valabil.

„Este destul de clar că încălzirea globală are de-acum un efect”, a adăugat viticultorul francez, în timp ce se afla în podgoria sa din nord-estul Franței.

În jurul lui, culegătorii angajați pentru acest scurt sezon de recoltare și plătiți în funcție de cantitățile culese munceau cu frenezie în temperaturi care depășeau cu mult pragul de 30 de grade Celsius pe dealurile cu pante adânci, unde sunt cultivate viile ce produc struguri Pinot.

Este important ca strugurii să fie culeși înainte ca ei să devină prea copți și prea încărcați cu zahăr.

„Cred că ne aflăm la un punct de cotitură. Până acum, încălzirea globală ne-a ajutat: culegem strugurii în condiții meteorologice bune, fără prea mult frig, la maturitate și cu puțin putregai”.

Producătorii din Franța se așteaptă ca recolta din acest an să producă vinuri de o bună calitate care vor ajunge în magazine, o reușită importantă după ce înghețul și atacurile unor ciuperci au devastat podgoriile în 2021, un fenomen pe care vremea uscată și fierbinte l-au împiedicat să se producă și în acest an.

„Ceea ce va urma ar putea fi obținerea unor struguri prea copți. Posibil din cauza unor sezoane de vară prea secetoase, care vor provoca alte probleme, la care noi va trebui să ne adaptăm. Va trebui să ne adaptăm agricultura, să ne adaptăm oenologia – felul în care noi producem vinuri”, a adăugat Charles Philipponnat.

Unul dintre primii pași făcuți în acest sens a fost culegerea strugurilor mai devreme decât în deceniile trecute, iar acest lucru nu s-a întâmplat doar în regiunea Champagne.

Sezonul de recoltare din acest an a venit cu două săptămâni mai devreme în cele mai mari regiuni viticole ale Franței, un fenomen care ar putea să devină o tendință de durată, au afirmat mai mulți viticultori francezi.

„Vinurile ar putea să devină diferite și s-ar putea să fim nevoiți să ne adaptăm la alte varietăți de struguri sau alte metode de cultivare, care sunt puțin diferite de cele pe care le utilizăm acum”, a declarat Laurent Pinson, un producător de vin Chablis în regiunea Burgundia, situată în partea central-estică a Franței.

În timp ce culesul strugurilor obișnuia să aibă loc în octombrie în anii 1980, această practică a fost devansată progresiv atât de mult, încât recoltarea la începutul lunii septembrie a devenit norma în vigoare, iar anumite recoltări ocazionale au loc chiar și în august, a precizat Laurent Pinson. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!