28 C
București
joi, septembrie 28, 2023

Agribusiness – Zelenski: Încercările Rusiei de a exacerba criza alimentară – o agresiune împotriva oricărei persoane de pe pământ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Zelenski a susținut că, de la declanșarea Inițiativei privind Exportul Cerealelor, din cauza piedicilor puse de Rusia, aproximativ 3 milioane de tone de alimente, reprezentând volumul anual de consum pentru 10 milioane de oameni, nu au ajuns la cei care ar fi avut nevoie.

”Rusia face totul pentru a se asigura că cel puțin sute de mii dintre acești oameni devin victimele migrației forțate și vor cere azil în Turcia sau UE sau vor muri de foame.

Încercările Rusiei de a exacerba criza alimentară sunt, de asemenea, o agresiune împotriva oricărei persoane de pe pământ, afirmă președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, acuzând Rusia că Rusia împiedică deplasarea livrarea produselor alimentare ucrainene, riscând astfel să provoace tensiuni politice și sociale în mai multe state.

”Situația ]n ceea ce privește Inițiativa pentru Exportul Cerealelor devine din ce în ce mai tensionată în aceste săptămâni. Inamicul face totul pentru a încetini exporturile noastre de alimente. Cred că, prin aceste acțiuni, Rusia provoacă în mod deliberat criza alimentară, astfel încât aceasta să devină la fel de acută cum a fost în prima jumătate a acestui an. Astăzi, peste 150 de nave sunt la coadă pentru a îndeplini obligațiile contractuale în ceea ce privește furnizarea produselor noastre agricole. Aceasta este o coadă artificială. A apărut doar pentru că Rusia amână în mod deliberat trecerea navelor”, a afirmat Zelenski, citat de News.ro.

El a precizat că fiecare zi pe care navele care livrează cu alimente o pierd stând la coadă înseamnă o creștere a tensiunilor sociale și politice în țările care beneficiază de produsele agricole ucrainene, enumerând câteva dintre statele pentru care exporturile de alimente sunt amânate din cauza Rusiei: Egipt, Tunisia, Algeria, Maroc, Liban, Irak, China, Bangladeș, Indonezia.

”Partenerii noștri – ONU, Turcia și alții sunt pe deplin informați despre această situație”, a anunțat liderul de la Kiev.

Zelenski a susținut că, de la declanșarea Inițiativei privind Exportul Cerealelor, din cauza piedicilor puse de Rusia, aproximativ 3 milioane de tone de alimente, reprezentând volumul anual de consum pentru 10 milioane de oameni, nu au ajuns la cei care ar fi avut nevoie.

”Rusia face totul pentru a se asigura că cel puțin sute de mii dintre acești oameni devin victimele migrației forțate și vor cere azil în Turcia sau UE sau vor muri de foame. Și noi, împreună cu partenerii noștri, trebuie să facem totul pentru ca inițiativa cerealelor să nu fie doar menținută, ci să funcționeze și la capacitatea de 100%. Dreptul la hrană și la viață fără foame sunt drepturi fundamentale pentru absolut fiecare persoană de pe pământ. Și de aceea încercările rusești de a exacerba criza alimentară sunt și o agresiune împotriva oricărei persoane de pe pământ”, a conchis Volodimir Zelenski.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!