19.7 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Agribusiness – ZF Agropower. Claudiu Daviţoiu, Agroindaf Afumaţi: Copiii celor care lucrează în poliţie vor să fie poliţişti, ai celor care lucrează în instanţă vor să fie procurori sau judecători. Numai în agricultură nu vrea să ne urmeze nimeni -Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Absolvent de Agronomie, Claudiu Daviţoiu se ocupă de 60 de ani cu agricultura, încă de dinainte de Revoluţie, din copilărie.

În 2002, a pus bazele Agroindaf Afumaţi, o fermă ce are acum peste 1.000 de vaci de lapte şi 1.000 de hectare cultivate cu cereale, din judeţul Ilfov, şi pe care ar vrea să o predea familiei.

De ce? Pentru că e bine în agricultură?“, spune Claudiu Daviţoiu, proprietarul Agroindaf Afumaţi, un business ce merge spre 10 milioane de lei.

Absolvent de Agronomie, Claudiu Daviţoiu se ocupă de 60 de ani cu agricultura, încă de dinainte de Revoluţie, din copilărie. În 2002, a pus bazele Agroindaf Afumaţi, o fermă ce are acum peste 1.000 de vaci de lapte şi 1.000 de hectare cultivate cu cereale, din judeţul Ilfov, şi pe care ar vrea să o predea familiei.

„Toţi copiii care au părinţi în asigurări vor la rândul lor să intre în asigurări. Copiii celor care lucrează în poliţie vor să fie poliţişti, copiii celor care lucrează în instanţă vor să fie procurori sau judecători. Numai în agricultură nu vrea să ne urmeze nimeni. De ce? Pentru că e bine în agricultură?“, spune Claudiu Daviţoiu, proprietarul Agroindaf Afumaţi, un business ce merge spre 10 milioane de lei. El a fost prezent în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Profi.

Încă din vara anului 2020, Daviţoiu spunea că speră să preia familia businessul pe care l-a crescut şi care a înregistrat profit an de an. Tot atunci, povestea că a luat sub egida sa copii de pe băncile facultăţii pe care încearcă să îi convingă să iubească pământul şi care ar putea duce mai departe ce a construit el. Recent, Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a trecut conducerea companiei celor trei fii ai săi într-o structură de tip Family Office. Astfel, povestea lui Daviţoiu devine povestea primei generaţii de antreprenori, a celor apăruţi imediat după 1990, care acum se gândesc dacă să transfere businessul familiei, să îl listeze la bursă ori să îl vândă. În luna octombrie a anului trecut, după ce preţurile materiilor prime,  energiei şi îngrăşămintelor au crescut, chiar şi Daviţoiu lua în calcul vân­zarea fermei, dar menţiona că în acea pe­rioadă nefastă nu găsea cum­părător. 

„Pe noi nu ne ajută nimeni până nu începe criza alimentară şi apoi îşi vor da seama că au greşit. (…) Preţul laptelui a crescut cu 10 bani pentru producător, iar motorina s-a dublat, îngrăşămintele s-au triplat şi gazul la fel.

„Au început să dispară şi ferme de vaci şi uşor, uşor se duce şi sectorul zootehnic. Porcii s-au dus, se duc şi vacile. Să vedem de unde luăm mâncare“, a adăugat proprietarul Agroindaf Afumaţi. 

În medie, un litru de lapte se vinde de la producător cu 1,4 lei şi fiind un produs perisabil, producătorul trebuie să accepte oferta cumpărătorului. Aşa cum a subliniat Daviţoiu, efectivul de porcine a scăzut din cauza pestei porcine africane, iar cel de bovine din cauza lipsei stimulării sectorului prin subvenţii serioase, astfel că în primele 11 luni din 2021, România a importat lapte, lapte acru şi smântână în valoare de aproape 200 de milioane de euro, arată datele de la INS.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!