5.9 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Agribusiness – ZF Agropower. O familie din Dej pariază pe mâncarea vegană cu brandul Iezeress -Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Familia Călugăr a pariat în urmă cu 20 de ani pe piaţa de alimente vegane, într-un moment în care acest trend nu apăruse încă pe piaţa locală, şi a dus brandul Iezeress în băcănii, magazine de specialitate, dar şi pe piaţa din Spania.

„Povestea începe în 2002, când tatăl meu a vrut să ofere o alternativă mai bună la alimentele care erau pe piaţă şi şi-a dat seama cât de alimentaţia vegană şi cât de uşor se poate face schimbul între o alimentaţie bazată pe carne la una vegană prin produse care cumva imită gustul cărnii...

Acum 20 de ani piaţa de alimente vegane nu prea exista, nu era acest curent al alimentaţiei vegane şi a fost o provocare pentru el“, a povestit Ilinca Călugăr, director de vânzări în cadrul Iezeress.

♦ „Suntem prezenţi şi în Spania de 7-8 ani.“

Familia Călugăr a pariat în urmă cu 20 de ani pe piaţa de alimente vegane, într-un moment în care acest trend nu apăruse încă pe piaţa locală, şi a dus brandul Iezeress în băcănii, magazine de specialitate, dar şi pe piaţa din Spania.

„Povestea începe în 2002, când tatăl meu a vrut să ofere o alternativă mai bună la alimentele care erau pe piaţă şi şi-a dat seama cât de alimentaţia vegană şi cât de uşor se poate face schimbul între o alimentaţie bazată pe carne la una vegană prin produse care cumva imită gustul cărnii. Acum 20 de ani piaţa de alimente vegane nu prea exista, nu era acest curent al alimentaţiei vegane şi a fost o provocare pentru el“, a povestit Ilinca Călugăr, director de vânzări în cadrul Iezeress. Ea este şi asociat în cadrul companiei controlate de Aurel Călugăr, conform confidas.ro. În total, familia Călugăr a investit circa 500.000 de euro în acest business.

Compania are trei game de produse în portofoliu şi anume charcuterie vegană (crenvurşti, cabanos, cârnaţi etc), delicii vegane (mic dejun vegan: cârnăciori, chicharrones etc) şi lactate şi brânzeturi. În portofoliul companiei se găsesc circa 50 de produse.

„Toate ingredientele pe care le putem lua de pe piaţa românească le luăm de aici. Însă, asta este şi o provocare pentru că piaţa românească nu poate produse ingrediente care să aibe aceleaşi standarde tot timpul. Încercăm cât se poate să luăm de pe plan local“, a mai spus Ilinca Călugăr. Produsele Iezeress se găsesc în toată ţara, în magazine naturiste, băcănii, dar şi pe site-ul propriu. Ilinca Călugăr spune că Iezeress a lucrat şi cu supermarketurile, însă acum preferă să facă mai puţine produse şi să se concentreze pe calitate.

De asemenea, Iezeress este prezent şi pe piaţa din Spania de circa 7-8 ani, aceasta fiind şi singura piaţă de export.

„Consumatorii de produse Iezeress sunt persoane vegane sau persoane care vor să facă  o schimbare în alimentaţie, persoane în vârstă sau pur şi simplu persoane cărora le plac produsele şi nu au o alimentaţie neapărat vegană “. Inspiraţia numelui a venit de la lacul Iezer şi după intrarea în Spania s-a adăugat la final „ess“.

În 2021, compania Iezeress cu sediul în Dej (jud. Cluj) a avut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lei, în creştere cu 2% faţă de anul precedent, arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe. 

Conform unei analize recente a companiei de cercetare Euromonitor, românii vor cheltui 420 mil. lei în acest an pe alimente „verzi“, piaţa continuând să crească accelerat, cu 20% versus 2021. Pe piaţă mai activează şi alte companii precum Verdino Green Foods, Aivia, NoMoMoo sau Filgud.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=182548568988529″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!