0.2 C
București
joi, martie 30, 2023

Agribusiness – Zi decisivă pentru industria zahărului românesc – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Sibianul Teodor Aflat, Membru în Senatul Asociației Forța Fermierilor, a anunțat recent că astăzi, marți, 17 ianuarie, are loc o întâlnire a fermierilor cu reprezentanții Tereos, fabrica de zahăr de la Luduș.

Teodor Aflat a precizat că o altă întâlnire a avut loc pe 9 ianuarie, când fermierii care vor să cumpere fabrica de zahăr s-au întâlnit cu boardul unității, respectiv cu directorii și cu reprezentantul Grupului Tereos.

În 17 ianuarie vom avea o întâlnire între avocații părții române cu cei ai părții franceze, urmând ca în 30 ianuarie să semnăm contractul de vânzare-cumpărare”, a anunțat Teodor Aflat la data de 10 ianuarie...

Zi decisivă pentru industria zahărului românesc. Fermierii se întâlnesc cu reprezentanții Tereos, care dețin fabrica de zahăr de la Luduș, pentru a stabili ultimele detalii privind contractul de vânzare ce va fi semnat la finalul lunii.

Sibianul Teodor Aflat, Membru în Senatul Asociației , a anunțat recent că astăzi, marți, 17 ianuarie, are loc o întâlnire a fermierilor cu reprezentanții Tereos, fabrica de zahăr de la Luduș. Discuțiile se vor purta în prezența avocaților ambelor părți: fermierii care vor să cumpere fabrica și compania franceză.

Teodor Aflat se luptă alături de grupul de fermieri din Ardeal pentru salvarea fabricii de la Luduș

Contractul de vânzare-cumpărare va fi semnat pe 30 ianuarie

Teodor Aflat a precizat că o altă întâlnire a avut loc pe 9 ianuarie, când fermierii care vor să cumpere fabrica de zahăr s-au întâlnit cu boardul unității, respectiv cu directorii și cu reprezentantul Grupului Tereos.

”Am discutat tranșant. În 17 ianuarie vom avea o întâlnire între avocații părții române cu cei ai părții franceze, urmând ca în 30 ianuarie să semnăm contractul de vânzare-cumpărare”, a anunțat Teodor Aflat la data de 10 ianuarie, potrivit publicației mureșene .

Apel către fermieri să nu renunţe la cultura de sfeclă de zahăr

Fermierul din județul Sibiu face și un apel către fermieri să nu renunțe la cultura de sfeclă de zahăr ci, dimpotrivă, să crească suprafețele în acest an, când procesarea va fi făcută în cadrul unui fabrici deținută și operată de români.

”N-o să mai avem o multinațională, ci de data aceasta profitul va fi la români. Vrem să fie transparență de la preluarea sfeclei până la vânzarea zahărului. Bineînțeles, investiția e destul de mare, riscurile pe care ni le-am asumat un grup de cultivatori sunt destul de mari. Vrem să diminuăm importul de zahăr din România și pe rafturi să se vadă că e produs românesc”, a precizat Teodor Aflat.

De anul trecut, funcționarea fabricii de zahăr de la Luduș a fost stopată, iar când proprietarul francez, grupul Tereos, a anunțat că activitatea nu va fi reluată, fermierii care livrau sfeclă de zahăr au demarat procedurile pentru a achiziționa unitatea. Agricultorii au cerut sprijin din partea și direct premierului României pentru a fi susținuți în această preluare. Prin implicarea Asociației Forța Fermierilor și al Agrointeligența, apelul fermierilor a primit un răspuns fără precedent: s-a aprobat în Guvernul României un pentru sprijinirea fermierilor care preiau fabrica de zahăr de la Luduș.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!