4.3 C
București
marți, noiembrie 29, 2022

Analize și Trenduri – ACEA: Piaţa auto din Europa a crescut în octombrie, pentru a treia lună la rând – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

ACEA, care îi reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 910.753 de autoturisme au fost înmatriculate în luna octombrie 2022 în Uniunea Europeană, Marea Britanie și țările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția), în creștere cu 14,1% comparativ cu luna octombrie 2021.

În România, înmatriculările de autoturisme au crescut cu 9,7% în ritm anual în luna octombrie, până la 10.541 de unități.

De asemenea, în primele 10 luni ale acestui an, piața auto din România a înregistrat un avans de 8,1%, până la 105.817 autoturisme, în timp ce în Europa, vânzările de autoturisme au scăzut cu 7,8%, până la 9,181 milioane de autoturisme, iar în UE s-au diminuat cu 8,1% până la 7,529 milioane de unități.

Vânzările de autoturisme în Europa au înregistrat o creştere de două cifre în luna octombrie, iar marca Dacia a vândut mai multe autoturisme decât Fiat, Citroen, Opel şi Seat pe piaţa din Europa, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters, preluată deAgerpres. ACEA, care îi reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 910.753 de autoturisme au fost înmatriculate în luna octombrie 2022 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în creştere cu 14,1% comparativ cu luna octombrie 2021. Piaţa auto din Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 12,2% în ritm anual.

În România, înmatriculările de autoturisme au crescut cu 9,7% în ritm anual în luna octombrie, până la 10.541 de unităţi.

De asemenea, în primele 10 luni ale acestui an, piaţa auto din România a înregistrat un avans de 8,1%, până la 105.817 autoturisme, în timp ce în Europa, vânzările de autoturisme au scăzut cu 7,8%, până la 9,181 milioane de autoturisme, iar în UE s-au diminuat cu 8,1% până la 7,529 milioane de unităţi.

Pe primele zece luni ale acestui an, marca Dacia a înregistrat o creştere a vânzărilor de 14,3% în ritm anual, în timp ce majoritatea mărcilor au înregistrat scăderi. Un număr de 353.786 de automobile marca Dacia au fost înmatriculate în Europa în primele nouă luni ale acestui an, devansând înmatriculările unor mărci precum Fiat, Citroen, Opel sau Seat.

Chiar dacă vânzările de automobile în Europa au crescut pentru a treia lună la rând, ele rămân cu mult sub nivelul din 2019, în condiţiile în care constructorii auto se confruntă în continuare cu o serie de probleme precum lipsa de cipuri şi criza energetică.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!