7 C
București
marți, martie 28, 2023

Analize și Trenduri – Acțiunile producătorilor asiatici de cipuri sunt în cădere după sancțiunile SUA împotriva Chinei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De asemenea, firmele din domeniul tehnologiei sunt îngrijorate de scăderea cererii, în urma încetinirii economiei mondiale.

Marţi, acţiunile TSMC, cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume şi cea mai valoroasă companie listată din Asia, înregistrau un declin de peste 8%, în timp ce titlurile Tokyo Electron au scăzut cu 5,6%.

Tot în Asia, acţiunile celui mai mare producători de cipuri din China, SMIC, au scăzut cu 2,5% la Bursa de la Hong Kong.

Acţiunile principalilor producători de cipuri din Asia înregistrează scăderi masive, după ce Statele Unite au anunţat noi măsuri pentru a restricţiona vânzările de tehnologie către China, transmite BBC.

Companiile americane nu mai au voie să vândă firmelor din China anumite cipuri folosite pentru supercomputere şi inteligenţă artificială. Reglementările, anunţate vineri, vizează şi vânzările companiilor din afara SUA care folosesc echipamente americane.

De asemenea, firmele din domeniul tehnologiei sunt îngrijorate de scăderea cererii, în urma încetinirii economiei mondiale.

Marţi, acţiunile TSMC, cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume şi cea mai valoroasă companie listată din Asia, înregistrau un declin de peste 8%, în timp ce titlurile Tokyo Electron au scăzut cu 5,6%. Evoluţiile vin după ce luni pieţele bursiere din Taiwan, Coreea de Sud şi Japonia au fost închise, datorită unor sărbători publice.

Tot în Asia, acţiunile celui mai mare producători de cipuri din China, SMIC, au scăzut cu 2,5% la Bursa de la Hong Kong.

Luni, indicele Nasdaq al Bursei de la New York, unde sunt listate companiile din domeniul tehnologiei, a închis la cel mai scăzut nivel din iulie 2020, în urma declinului acţiunilor producătorilor de cipuri Intel, Nvidia, Qualcomm şi Advanced Micro Devices.

În ultimele săptămâni, pe plan global acţiunile companiile din domeniul tehnologiei au fost afectate de scăderea cererii pentru produse electronice, de la computere la smartphone-uri, conform Agerpres.

Vineri, gigantul tehnologic Samsung din Coreea de Sud avertiza că profitul său va scădea cu 32%, în urma declinului preţurilor cipurilor de memorie pe plan global, din cauza cererii mai reduse.

Analiştii de la Nomura apreciază că: „Problemele cu care se confruntă industria cipurilor sugerează că va urma un declin accentuat al exporturilor. Până acum, au scăzut exporturile în India, în septembrie, dar sporesc dovezile privind declinul exporturilor în mai multe ţări din Asia, în trimestrul patru din 2022”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!