15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Analize și Trenduri – Airbus le cere liderilor europeni să nu blocheze importurile de titaniu din Rusia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Airbus a cerut marți liderilor europeni să nu blocheze importurile de titaniu din Rusia, spunând că sancțiunile privind metalul strategic ar dăuna industriei aerospațiale și nu ar avea un efect semnificativ asupra economiei ruse, transmite Reuters...

„Sancțiunile asupra titaniului rusesc de-abia ar afecta Rusia, deoarece acesta reprezintă doar o mică parte a veniturilor din exporturile lor.

Airbus a cerut marți liderilor europeni să nu blocheze importurile de titaniu din Rusia, spunând că sancțiunile privind metalul strategic ar dăuna industriei aerospațiale și nu ar avea un efect semnificativ asupra economiei ruse, transmite Reuters.

Lărgirea sancțiunilor impuse împotriva Rusiei, după ce a invadat Ucraina, asupra titaniului, care e folosit la avioane și turboreactoare, „nu ar fi adecvat”, a declarat directorul executiv Guillaume Faury la întâlnirea anuală a acționarilor.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în mod repetat guvernelor occidentale să impună sancțiuni economice mai dure împotriva Rusiei.

Oficialii UE au spus luni că sancțiuni suplimentare sunt o opțiune iar premierul britanic Boris Johnson a declarat sâmbătă că aliații Kievului vor continua să pună presiune mai mare pe Moscova.

Rusia este cel mai mare producător de titaniu, un metal strategic apreciat pentru rezistența sa mare în raport cu greutatea mai mică.

UE a evitat până acum interzicerea bunurilor rusești altele decât oțelul și cărbunele, iar titaniul rămâne neafectat de restricțiile asupra comerțului cu Rusia.

„Airbus aplică și continuă să aplice sancțiunile în deplinătatea lor”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

„Sancțiunile asupra titaniului rusesc de-abia ar afecta Rusia, deoarece acesta reprezintă doar o mică parte a veniturilor din exporturile lor. Însă ar dăuna masiv întregii industrii aerospațiale din Europa”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Airbus își accelerează căutarea pentru furnizori pe termen lung care nu sunt din Rusia, având în vedere că nevoile sale pe termen scurt și mediu sunt acoperite, a spus Faury.

În martie, Airbus a precizat că „se aprovizionează cu titaniu direct din Rusia și din alte țări” și că achiziționează titaniu rusesc indirect prin furnizori.

Marți, compania a reafirmat aceasta în răspunsul transmis la solicitarea Reuters însă a refuzat să spună când a primit ultima dată titaniu din Rusia.

Industria aerospațială nu este singura care se luptă cu restricțiile impuse asupra bunurilor rusești. Companiile americane au făcut lobby pe lângă Casa Albă pentru a nu interzice uraniul din Rusia, a relatat luna trecută Reuters.

Peste 400 de companii s-au retras din Rusia de la începutul războiului (24 februarie), potrivit cercetătorilor. Aproximativ 80 și-au menținut prezența dar au suspendat noile investiții.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!