28 C
București
joi, septembrie 28, 2023

Analize și Trenduri – Amazon a depus plângeri în instanța din Italia şi Spania împotriva brokerilor de recenzii false – Sinteza

5 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Zeci de mii de oameni s-au alăturat canalelor dedicate de pe platforma de mesagerie Telegram, fiind înscriși de intermediari anonimi pentru a scrie recenzii bune de cinci stele produselor de pe Amazon, totul în schimbul unei recompense bănești...

— Jeff Bezos (@JeffBezos) October 18, 2022 David Solomon, şeful gigantului financiar Goldman Sachs de pe Wall Street, a spus că este timpul ca atât liderii corporativi, cât şi investitorii să înţeleagă riscurile care se formează şi să se pregătească în consecinţă.

Amazon a depus plângeri în instanța din Italia şi Spania împotriva brokerilor de recenzii false

Amazon se confruntă de ani de zile cu recenziile false, însă această problemă s-a agravat în timpul pandemiei provocată de coronavirus, pe măsură ce un număr impresionant de oameni au accesat platforma pentru cumpărături online.

În prima sa plângere penală din Europa, Amazon a spus că vizează „un broker de profil înalt din Italia care vinde recenzii false”, însă nu a numit persoana respectivă. Potrivit Amazon, inculpatul pretindea că a construit o reţea de persoane care doresc să cumpere produse de pe site-ul său şi să posteze recenzii de cinci stele în schimbul unei recompense bănești. Zeci de mii de oameni s-au alăturat canalelor dedicate de pe platforma de mesagerie Telegram, fiind înscriși de intermediari anonimi pentru a scrie recenzii bune de cinci stele produselor de pe Amazon, totul în schimbul unei recompense bănești. Recenziile bune, de cinci stele, îi conving pe oameni să cumpere anumite produse, neștiind că acele recenzii sunt false.

„Continuăm să ne îmbunătăţim controalele proactive, să inventăm noi tehnologii şi învăţarea automată pentru a detecta actorii răi şi să găsim noi modalităţi de a-i trage la răspundere”, a explicat Dharmesh Mehta, vicepreşedintele Amazon pentru servicii de vânzare pentru parteneri, potrivit unui comunicat de presă.

Amazon a depus apoi o plângere civilă în Spania împotriva AgenciaReviews, acuzând-o că a rambursat integral costurile clienţilor, odată ce publică o recenzie falsă de cinci stele. AgenciaReviews a precizat într-un comunicat de presă că canalul său a funcţionat doar ca program de testare, iar cumpărătorii nu au fost obligaţi să scrie recenzii de cinci stele.

Amazon a anunțat recent că a trimis avertismente către alte cinci site-uri web din Germania care direcţionau vizitatorii către un broker de recenzii false, explicând că de atunci toţi au fost de acord să oprească această activitate prin semnarea unei scrisori de încetare şi renunţare. Plângerile depuse în Europa se adaugă unui număr tot mai mare de procese intentate în Statele Unite ale Americii, relatează Reuters.

Fondatorul Amazon privește viitorul economiei americane cu pesimism

Zilele trecute, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a transmis un advertisment legate de starea economiei americane, susținând că probabil vor veni vremuri mult mai grele.

Într-un tweet postat miercuri, Jeff Bezos a făcut comentarii asemănătoare cu cele ale directorul executiv al Goldman Sachs, David Solomon.

„Da, probabilităţile din economie spun să ne pregătim pentru vremuri mai grele”, a scris Jeff Bezos într-un comentariu ataşat unui clip din interviul acordat de Solomon în cadrul emisiunii TV „Squawk Box”.

David Solomon, şeful gigantului financiar Goldman Sachs de pe Wall Street, a spus că este timpul ca atât liderii corporativi, cât şi investitorii să înţeleagă riscurile care se formează şi să se pregătească în consecinţă. El a vorbit după ce banca pe care o conduce a publicat rezultate trimestriale care depăşesc estimările de pe Wall Street. Cu toate acestea, el a spus că s-ar putea profila o recesiune deoarece economia americană se confruntă cu o inflaţie persistentă ridicată şi cu o Rezervă Federală care încearcă să scadă preţurile printr-o serie de creşteri agresive ale ratei dobânzii.

„Cred că trebuie să vă aşteptaţi la o volatilitate mai mare la orizont. Acum, asta nu înseamnă sigur că avem un scenariu economic cu adevărat dificil. Dar în ceea ce priveşte distribuţia rezultatelor, există şanse mari să avem o recesiune în Statele Unite.”, a explicat David Solomon.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!