3.2 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Analize și Trenduri – Americanii concediază, românii angajează. Firmele de IT din România sunt în mare căutare de angajați, chiar și fără experiență – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Valul de concedieri din industria tech, care a lăsat deja zeci de mii de oameni fără un loc de muncă, nu a afectat și România.

Aici firmele sunt în mare căutare de angajați, chiar și fără experiență.

Doar anul trecut s-au deschis mai bine de 10 mii de noi companii de IT la noi în țară, iar numărul lor este în continuă creștere.

Valul de concedieri din industria tech, care a lăsat deja zeci de mii de oameni fără un loc de muncă, nu a afectat și România. Aici firmele sunt în mare căutare de angajați, chiar și fără experiență. Piața are nevoie acum de cel puțin 600 de mii de ingineri. Iar interesul tinerilor pentru joburile din domeniul inteligenței artificiale este foarte mare, mai ales că și salariile sunt atractive.

Industria tehnologiei din România este în plină expansiune. Doar anul trecut s-au deschis mai bine de 10 mii de noi companii de IT la noi în țară, iar numărul lor este în continuă creștere. Astfel că și oferta de joburi este una la fel de mare. Tinerii studenți, încep astfel, să își caute un loc de muncă încă din facultate.

În ultimele săptămâni au fost tulburențe în domeniul tech. Giganți din domeniul tehnologiei au intrat în plină campanie de concedieri. Meta, firma mamă a Facebook a anunțat că va concedia 13% din totalul angajaților. Pe listă este și Twitter care deja a concediat 50% dintre angajați dar și Microsoft care a renunțat la 1.000 de oamenii.

Răzvan Pârlugea – reprezentant firmă de IT: La noi situația este mult mai stabilă decât în America, avem noroc cu legile europene. Înca se fac angajări, acele 70 de posturi, de exemplu, tinerii nu au motive de îngrijorare. În momentul de față avem 70 de joburi deschise pentru tinerii din România, avem pe partea de softer, programatori adică.

Mircea Pop – reprezentant firmă de IT: Compania noastră caută studenți pe postul de internship pe postul de development. Pentru un intern angajat în compania noastră salariile pleacă de la 3000 – 3500 de lei.

În momentul de față, cea mai mare cerere pe piață este pentru analiști de date, ingineri biomedicali, manageri de tranziție digitală, profesioniști ai inovației sau digital marketing.

Editor : A.P.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!