12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

Analize și Trenduri – ANAF a blocat activele TMK, controlată de o persoană aflată pe lista de sancţiuni a UE, dar compania poate face plăți către salariați – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Niciun leu, niciun euro nu trebuie să finanțeze războiul lui Putin! Dar nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu,cei 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, în cazul cărora, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluție! Oamenii nu sunt plătiți, producția stagnează și toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare”, a scris Marcel Ciolacu, marți, pe Facebook.

(1) din Regulamentul (UE) nr.269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru entitățile TMK ARTROM SA, TMK ASSETS SRL și TMK EUROPE GMBH, controlate în mod indirect prin intermediul entității TMK STEEL HOLDING UNITED (CY), de către o persoana fizică aflată pe lista de sancțiuni dispuse la nivelul Uniunii Europene.

269/2014, se îngheață toate fondurile și resursele economice care aparțin, se află în proprietate ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entități sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în Anexa I”, anunță, joi, un comunicat ANAF.

Trei entități din România care sunt controlate indirect, prin intermediul TMK STEEL HOLDING UNITED, de o persoană fizică aflată pe lista sancțiunilor impuse de UE după invazia Rusiei în Ucraina au fondurile și resursele înghețate, anunță joi ANAF, care precizează că există o derogare prin care sunt permise plățile către salariați în cazul TMK Artrom. 

Cele trei entități sancționate sunt TMK ARTROM SA, TMK ASSETS SRL și TMK EUROPE GMBH, controlate în mod indirect, prin intermediul TMK STEEL HOLDING UNITED (CY), de către o persoana fizică aflată pe lista de sancțiuni UE.

Ordinele președintelui ANAF care vizează sancționarea celor trei entități au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial al României.

Precizările ANAF vin în contextul în care liderul PSD, Marcel Ciolacu, ceruse guvernului să clarifice situația companiei TMK Artrom din Slatina.

„Sancțiunile internaționale la adresa Rusiei sunt absolut necesare. Tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie. Niciun leu, niciun euro nu trebuie să finanțeze războiul lui Putin! Dar nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu,cei 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, în cazul cărora, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluție! Oamenii nu sunt plătiți, producția stagnează și toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare”, a scris Marcel Ciolacu, marți, pe Facebook.

„ANAF a pus în aplicare prevederile art. 2 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr.269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru entitățile TMK ARTROM SA, TMK ASSETS SRL și TMK EUROPE GMBH, controlate în mod indirect prin intermediul entității TMK STEEL HOLDING UNITED (CY), de către o persoana fizică aflată pe lista de sancțiuni dispuse la nivelul Uniunii Europene. În conformitate cu Regulamentul UE nr. 269/2014, se îngheață toate fondurile și resursele economice care aparțin, se află în proprietate ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entități sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în Anexa I”, anunță, joi, un comunicat ANAF.

Măsurile luate vizează disponibilitățile aflate în conturile bancare precum și orice alte fonduri sau resurse economice, astfel cum sunt definite la art. 1 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014, arată ANAF.

„Totodată, la solicitarea SC TMK ARTROM SA a fost acordată derogarea prevăzută la art. 6 alin. (1) lit. a și b din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru efectuarea de plăți esențiale pentru continuarea activității comerciale a societății, respectiv plata drepturilor salariale ale angajaților, plăți către furnizori și instituții de credit. Plățile sunt autorizate cu condiția ca destinatarii acestora să nu figureze în lista din Anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014, cu modificările și completările ulterioare”, precizează comunicatul ANAF.

Măsuri similare de derogare au fost adoptate și în alte state membre UE, adaugă Agenția Națională de Administrae Fiscală. 

Editor : Luana Pavaluca

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.digi24.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!