28.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Analize și Trenduri – Anul 2021 a fost cel mai bun din ultimii cinci pentru piaţa locală de fuziuni şi achiziţii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Anul 2021 a fost cel mai bun din ultimii cinci pentru piața locală de fuziuni și achiziții (M&A) din punctul de vedere al numărului de tranzacții încheiate.

În al doilea an de pandemie s-au parafat 180 de tranzacții pe plan local, conform unei analize a companiei de consultanță și audit EY, citată de Mediafax.

Spre comparație, în Cehia au fost 198 de tranzacții încheiate în 2021, iar în Polonia – cea mai puternică economie din Europa Centrală și de Est - s-au semnat 405.

Anul 2021 a fost cel mai bun din ultimii cinci pentru piaţa locală de fuziuni şi achiziţii (M&A) din punctul de vedere al numărului de tranzacţii încheiate. În al doilea an de pandemie s-au parafat 180 de tranzacţii pe plan local, conform unei analize a companiei de consultanţă şi audit EY, citată de Mediafax. Numărul e cu 22% peste cel din anul anterior şi îl depăşeşte uşor chiar şi pe cel din 2019. Spre comparaţie, în Cehia au fost 198 de tranzacţii încheiate în 2021, iar în Polonia – cea mai puternică economie din Europa Centrală şi de Est – s-au semnat 405.

România ocupă, astfel, la nivelul regiunii, locul doi ca PIB nominal, după Polonia, şi locul trei ca număr de tranzacţii. „România este a doua cea mai mare economie a regiunii, după Polonia, iar din punctul de vedere al pieţei de M&A ocupă locul al treilea, dar este doar marginal în urma Cehiei. Din punctul de vedere al mărimii, este o prezenţă importantă în peisaj, care tinde să se alinieze la campionii regiunii – Polonia şi Cehia”, a afirmat Iulia Bratu, associate partner, head of lead advisory în cadrul EY România.

În ceea ce priveşte ţara noastră, este interesant de observat şi că pe piaţă există o volatilitate redusă – semnificativ mai mică decât a altor ţări din regiune. Acest lucru face ca piaţa locală să fie ca evoluţie mai degrabă apropiată de pieţele mature. Astfel, pe plan local se întâmplă două lucruri bune. Pe de-o parte, există o piaţă stabilă, cu fluctuaţii reduse de la an la an, indiferent de context, iar, pe de altă parte, trendul general este unul ascendent. „Ritmul de creştere este superior atât regiunii, cât şi pieţelor mature, care în mod normal avansează mai lent, ceea ce sugerează o efervescenţă la nivelul econo miei româneşti, dar şi consolidarea mai rapidă a sectoarelor faţă de pieţele aşezate”, a menţionat oficialul EY.

Piaţa de M&A din România trece printr-o perioadă de dezvoltare susţinută, care a demarat în anii 2014-2015, iar evoluţia ascendentă pare că va continua, premisele fiind bune în pofida inflaţiei şi a conflictului de la graniţă.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.ceccarbusinessmagazine.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!